Ucraina își va crea propriul miracol de Crăciun, spune Zelenski într-un mesaj sfidător

Ucrainenii își vor crea propriul miracol de Crăciun, arătând că rămân neînduplecați în ciuda atacurilor rusești care au aruncat milioane de oameni în întuneric, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj sfidător, potrivit Reuters.

La 10 luni de când Rusia a lansat un război care a ucis zeci de mii de oameni și a strămutat alte milioane, Zelenski a spus că, deși libertatea a avut un preț ridicat, sclavia va costa și mai mult.

„Am îndurat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, amenințări, șantaj nuclear, teroare, atacuri cu rachete. Vom îndura și în această iarnă, pentru că știm pentru ce luptăm” , a spus liderul de la Kiev.

Atacurile neîncetate ale rachetelor și dronelor rusești din octombrie au provocat daune masive sistemului de generare a energiei electrice, lăsând în mod regulat marile orașe fără apă și căldură.

Zelenski a făcut remarcile sale într-un discurs video adresat ucrainenilor care sărbătoresc Crăciunul în decembrie. Majoritatea ucrainenilor marchează această ocazie la începutul lunii ianuarie.

„Chiar și în întunericul complet, ne vom găsi unii pe alții pentru a ne îmbrățișa strâns. Iar dacă nu există căldură, ne vom îmbrățișa mult timp pentru a ne încălzi unii pe alții” , a spus el.

Vom zâmbi și vom fi fericiți, ca întotdeauna. Există o singură diferență – nu vom aștepta un miracol, deoarece îl creăm noi înșine” .

Clipul, care a durat mai puțin de nouă minute, a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumini albe și un pom de Crăciun în fundal.

Exit mobile version