• Volodimir Zelenski a respins mişcările ruseşti de escaladare a războiului, afirmând că forţele ţării sale vor continua contraofensiva, fără a da Rusiei spaţiu de manevră pentru a se mobiliza şi a se instala pe teritoriul ucrainean.
  • Zelenski a prezentat ceea ce a spus că sunt cinci condiţii pentru pace.
  • Printre acestea se numără pedepsirea agresiunii ruseşti, restabilirea securităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi garanţii de securitate.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins mişcările ruseşti de escaladare a războiului, afirmând că forţele ţării sale vor continua contraofensiva, fără a da Rusiei spaţiu de manevră pentru a se mobiliza şi a se instala pe teritoriul ucrainean.

,,Putem readuce steagul ucrainean pe întregul nostru teritoriu. Putem face acest lucru cu forţa armelor, dar avem nevoie de timp” , a declarat Zelenski într-o intervenţie înregistrată miercuri la Adunarea Generală a ONU, pe care Rusia a încercat să o oprească.

Zelenski a prezentat ceea ce a spus că sunt cinci condiţii pentru pace. Printre acestea se numără pedepsirea agresiunii ruseşti, restabilirea securităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi garanţii de securitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

,,A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă corectă” , a declarat Zelenski în faţa organismului ONU.

,,Ar trebui creat un tribunal special pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva statului nostru… Rusia ar trebui să plătească pentru acest război cu bunurile sale” , a mai spus preşedintele ucrainean, îndemnând ONU să „elimine dreptul de veto” al Rusiei în calitate de membru al Consiliului de Securitate.