• Un oficial ucrainean din domeniul securității a acuzat Rusia că a ucis-o pe Darya Dugina, fiica unui aliat al lui Putin.
  • Oleksiy Danilov a acuzat Rusia că plănuiește să își atace proprii civili în evenimente de tip pavilion fals.
  • FSB-ul rus a acuzat anterior serviciile secrete ucrainene de organizarea atentatului cu mașină capcană de la Moscova.

Ucraina a acuzat Rusia de atacul cu mașină-capcană de la Moscova, care a ucis-o pe fiica unui susținător important al președintelui Vladimir Putin, descriindu-l ca o operațiune sub pavilion fals menită să stimuleze sprijinul pentru război. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, a afirmat luni că forțele FSB rusești se află în spatele morții Darya Dugina, în vârstă de 26 de ani.

El a afirmat, fără a furniza dovezi, că moartea ei face parte dintr-un plan rusesc mai amplu de organizare a unor atacuri teroriste cu victime în masă în rândul civililor, pentru a incita la mobilizarea publică” împotriva Ucrainei.

Dugina a fost ucisă sâmbătă de o mașină capcană, potrivit agenției de știri controlate de statul rus TASS. Agenția a relatat că un prieten de familie a declarat că mașina îi aparținea tatălui lui Dugina, Aleksandr Dugin, și că acesta era ținta probabilă. Dugin este un influent filosof naționalist rus a cărui activitate a furnizat fundamentele raționamentului lui Putin pentru războiul din Ucraina, ceea ce i-a adus porecla de creierul lui Putin. Dugina a susținut, de asemenea, războiul, conducând un site de dezinformare pro-Kremlin, potrivit The Washington Post.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Luni, FSB al Rusiei a acuzat serviciile secrete ucrainene de organizarea loviturii. Acest lucru a fost negat luni de Michael Polodyak, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski. Mai târziu, în aceeași zi, Danilov a mers mai departe, spunând că atacul este primul dintr-o serie de operațiuni rusești de tip false-flag, concepute pentru a stimula aprobarea internă, în curs de semnalizare, a invaziei Rusiei în Ucraina.

Danilov a declarat luni pentru Channel 24, conform ziarului ucrainean Pravda: Noi nu avem nimic de-a face cu subminarea acestei doamne – aceasta este opera serviciilor speciale rusești.