• Un oficial ucrainean din domeniul securității a acuzat Rusia că a ucis-o pe Darya Dugina, fiica unui aliat al lui Putin.
  • Oleksiy Danilov a acuzat Rusia că plănuiește să își atace proprii civili în evenimente de tip pavilion fals.
  • FSB-ul rus a acuzat anterior serviciile secrete ucrainene de organizarea atentatului cu mașină capcană de la Moscova.

Ucraina a acuzat Rusia de atacul cu mașină-capcană de la Moscova, care a ucis-o pe fiica unui susținător important al președintelui Vladimir Putin, descriindu-l ca o operațiune sub pavilion fals menită să stimuleze sprijinul pentru război. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, a afirmat luni că forțele FSB rusești se află în spatele morții Darya Dugina, în vârstă de 26 de ani.

El a afirmat, fără a furniza dovezi, că moartea ei face parte dintr-un plan rusesc mai amplu de organizare a unor atacuri teroriste cu victime în masă în rândul civililor, pentru a incita la mobilizarea publică” împotriva Ucrainei.

Dugina a fost ucisă sâmbătă de o mașină capcană, potrivit agenției de știri controlate de statul rus TASS. Agenția a relatat că un prieten de familie a declarat că mașina îi aparținea tatălui lui Dugina, Aleksandr Dugin, și că acesta era ținta probabilă. Dugin este un influent filosof naționalist rus a cărui activitate a furnizat fundamentele raționamentului lui Putin pentru războiul din Ucraina, ceea ce i-a adus porecla de creierul lui Putin. Dugina a susținut, de asemenea, războiul, conducând un site de dezinformare pro-Kremlin, potrivit The Washington Post.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Luni, FSB al Rusiei a acuzat serviciile secrete ucrainene de organizarea loviturii. Acest lucru a fost negat luni de Michael Polodyak, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski. Mai târziu, în aceeași zi, Danilov a mers mai departe, spunând că atacul este primul dintr-o serie de operațiuni rusești de tip false-flag, concepute pentru a stimula aprobarea internă, în curs de semnalizare, a invaziei Rusiei în Ucraina.

Danilov a declarat luni pentru Channel 24, conform ziarului ucrainean Pravda: Noi nu avem nimic de-a face cu subminarea acestei doamne – aceasta este opera serviciilor speciale rusești.