• Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat că armata sa a început miercuri exerciții la scară largă pentru a-și testa pregătirea de luptă și că acestea nu reprezintă o amenințare pentru vecinii săi.
  • Rusia a lansat invazia după ce a desfășurat exerciții comune cu Belarus, care i-au permis să deplaseze mai multe forțe mai aproape de granița cu Ucraina.
  • Zonele din Ucraina adiacente Belarusului au fost atacate de Rusia în etapa inițială a invaziei, dar atacurile rusești se concentrează acum asupra regiunilor din estul și sud-estul Ucrainei.

Kievul va fi pregătit dacă forțele armate ale Belarusului se vor alătura efortului de război al Rusiei în Ucraina, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean de frontieră de stat.

Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat că armata sa a început miercuri exerciții la scară largă pentru a-și testa pregătirea de luptă și că acestea nu reprezintă o amenințare pentru vecinii săi, potrivit Reuters.

Nu excludem posibilitatea ca Federația Rusă să folosească la un moment dat teritoriul Belarusului, forțele armate ale Republicii Belarus, împotriva Ucrainei”, a declarat Andriy Demchenko, purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Frontierei din Ucraina.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prin urmare, suntem pregătiți”, a spus el, adăugând că granița cu Belarus a fost întărită de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Rusia a lansat invazia după ce a desfășurat exerciții comune cu Belarus, care i-au permis să deplaseze mai multe forțe mai aproape de granița cu Ucraina.

Zonele din Ucraina adiacente Belarusului au fost atacate de Rusia în etapa inițială a invaziei, dar atacurile rusești se concentrează acum asupra regiunilor din estul și sud-estul Ucrainei.

Demchenko a declarat că Ucraina și-a întărit, de asemenea, granița cu regiunea transnistreană, susținută de Rusia, unde tensiunile au crescut de când autoritățile locale au declarat că a fost supusă unei serii de atacuri.

Oficialii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația din Transnistria și au condamnat ceea ce a spus că sunt încercări rusești de a atrage regiunea în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Moscova și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea și a declarat că urmărește îndeaproape evenimentele din Transnistria.