• Arestovici, consilierul președintelui Zelenski: „Ne așteaptă o lună cu depresie și panică în societate”.
  • Rușii au lansat joi peste 40 de atacuri în estul Ucrainei.
  • Ucraina mai poate mobiliza 700.000 de militari în rezervă.

Valul de solidaritate cu Ucraina rămâne pe hârtie, chiar acolo unde ucrainenii au cea mai mare nevoie: livrările de armament greu.

Iar asta face ca Ucraina să reziste din ce în ce mai greu atacurilor rusești și afectează moralul tuturor. Consilierul prezidențial Alexei Arestovici spune că următoarea lună, lună și jumătate, va fi o perioadă decisivă, pe front și în societate.

„Ne așteaptă o lună dificilă: depresie, panică în unele locuri și acuzații grave mutuale în societate. Nu avem timp, asistența țărilor vestice nu va veni în această perioadă, deci vom avea probleme grave în luna următoare. Va fi foarte, foarte dificil pentru noi pe front”, a declarat Arestovici pentru un canal ucrainean.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Generalul ucrainean Oleksii Gromov spune că rușii au avantaj în Lugansk și că mută rachete Iskander în vestul Belarusului, dar ucrainenii rezistă cât de mult pot. Peste 40 de atacuri au avut loc în Donețk și Lugansk joi, cu rachete cu rază scurtă, sisteme de rachete cu lansare multiplă, artilerie grea și tancuri.

Sunt din ce în ce mai greu de apărat cei 1300 de kilometri de pe linia frontului pentru ucraineni. Arestovici spune că Ucraina are 700.000 de militari în rezervă și, la nevoie, poate ajunge la un milion.

Zelenski le spune celor care îi sugerează un acord de cedare a unor teritorii, de dragul unui acord de pace, că mai bine l-ar ajuta cu arme decât cu sfaturi.

„Forțele armate ucrainene, serviciile noastre secrete și toți cei care apără statul rezistă ofensivei feroce a trupelor rusești în est. În unele zone, inamicul este în mod semnificativ superior cu echipament și soldați. Autoritățile rusești au luat o decizie demonstrativă. Și cei care sunt mai în vârstă pot fi angajați cu contract. Deci nu mai au suficienți tineri, dar dorința de luptă rămâne prezentă.”, a spus Zelenski.