• Ucraina şi Rusia nu au reuşit să ajungă la un acord privind coridoarele de evacuare pentru a ajuta civilii care fug din zonele devastate de război, a declarat duminică vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk.
  • Sâmbătă, părţile au acceptat deschiderea a nouă coridoare umanitare pentru a permite evacuarea civililor.
  • Cinci coridoare de evacuare au fost în regiunea ucraineană Luhansk, în estul ţării.

Negociatorii din Rusia şi Ucraina nu s-au înţeles cu privire la deschiderea unor coridoare umanitare de evacuare în cursul zilei de duminică.

Ucraina şi Rusia nu au reuşit să ajungă la un acord privind coridoarele de evacuare pentru a ajuta civilii care fug din zonele devastate de război, a declarat duminică vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk.

Nu am reuşit să ajungem la un acord privind încetarea focului pe rutele de evacuare. Din acest motiv, din păcate, nu deschidem astăzi coridoare umanitare”, a anunţat Iryna Vereshchuk pe contul său de Telegram.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Vereshchuk a mai spus că autorităţile ucrainene au cerut coridoare umanitare pentru evacuarea civililor şi a militarilor ucraineni răniţi din Mariupol.

Sâmbătă, părţile au acceptat deschiderea a nouă coridoare umanitare pentru a permite evacuarea civililor.

Cinci coridoare de evacuare au fost în regiunea ucraineană Luhansk, în estul ţării.

La începutul săptămânii, vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a confirmat că nouă coridoare umanitare vor fi deschise luni pentru evacuarea cetăţenilor.

Coridoarele planificate, care vor ajuta la evacuarea persoanelor din regiunile estice ale Ucrainei, vor fi deschise între Kiev şi Moscova, a declarat aceasta.

Rutele includ una pentru persoane care se evacuează cu transport privat din oraşul asediat Mariupol.

Duminică trecută, preşedintele Volodimir Zelenski a avertizat că, deşi ameninţarea la adresa capitalei Kiev s-a diminuat, aceasta creşte în est.

Va fi o bătălie grea, credem în această luptă şi în victoria noastră. Suntem pregătiţi să luptăm şi, în acelaşi timp, să căutăm căi diplomatice pentru a pune capăt acestui război”, a spus Zelenski.