UE, despre atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „O crimă de război odioasă”

  • UE condamnă dur atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „Bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic”
  • Uniunea Euroopeană a condamnat vehement, joi, atacul care a vizat un spital din oraşul ucrainean Mariupol, cerând investigarea agresiunii militare, pe care o consideră o potenţială „crimă de război”.

UE condamnă dur atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „Bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic”.

Uniunea Euroopeană a condamnat vehement, joi, atacul care a vizat un spital din oraşul ucrainean Mariupol, cerând investigarea agresiunii militare, pe care o consideră o potenţială „crimă de război”.

„Oraşul Mariupol este sub asediu. Atacarea cu obuze de către Rusia a spitalului-maternitate este o crimă de război odioasă. Atacurile asupra zonelor rezidenţiale din aer şi blocarea accesului convoaielor umanitare de către forţele ruse trebuie să înceteze imediat. Este necesară trecerea liberă, acum”, a declarat, prin Twitter, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

La rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a afirmat că „bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic”. „Sunt convinsă că poate fi o crimă de război. Este necesară o investigaţie totală”, a afirmat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a denunţat, în cursul vizitei în Polonia, „atrocităţile” comise de armata rusă în Ucraina, dar a evitat să catalogheze atacurile ca fiind crime de război.