Un aliat al lui Vladimir Putin susține că al treilea război mondial a început deja și cere Rusiei să lanseze atacuri nucleare

6721563 15.12.2021 Russian President Vladimir Putin speaks on the phone with 13 year-old Tatyana Trotsenko of Stavropol Region, at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia. Her wish to attend a performance of the Swan Lake ballet at the St. Petersburg's Mariinsky Theatre, was fulfilled by the president as part of the Christmas Tree of Wishes campaign. Mikhail Metzel / POOL

Unul dintre aliații lui Vladimir Putin a afirmat că cel de-al treilea război mondial a început deja și a cerut Rusiei să lanseze un atac cu rachete nucleare asupra Marii Britanii, Franței și Poloniei. Propagandistul TV Vladimir Solovyov le-a spus rușilor că Moscova ar trebui să vizeze Occidentul pentru a împiedica țările NATO să trimită provizii în Ucraina. Acest lucru se întâmplă în timp ce Marea Britanie este pe cale să furnizeze tancuri de luptă principale Challenger II Kievului, în prima acțiune de acest fel din timpul războiului.

Franța livrează vehicule de recunoaștere AMX-10, Germania trimite 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, iar SUA promit 50 de vehicule de luptă M2 Bradley. Solovyov le-a spus telespectatorilor săi de pe cele 11 fusuri orare din Rusia: Există un al treilea război mondial la scară largă. Noi nu lovim teritoriul țărilor NATO, pentru că atunci NATO va interveni”.”

Dar astfel de livrări ar trebui să reprezinte o linie roșie” pentru Putin, a declarat războinicul despre care se spune că liderul de la Kremlin îl urmărește cu aviditate la televiziunea de stat. El a spus: Acum vin în tancuri….Nu contează cât de mult dă Marea Britanie, pentru noi, linia roșie ar trebui să fie simplă. Franța a dat ceea ce ei numesc tancuri cu roți… Polonia a luat o decizie, Marea Britanie a luat o decizie. Prin urmare, orice țintă militară de pe teritoriul Franței, Poloniei și Marii Britanii sunt ținte legitime pentru noi de a lovi. Trebuie să o oficializăm….Și dacă este necesar, atunci putem folosi arme nucleare tactice. Sau trebuie să așteptăm până când sute, mii de tancuri vor apărea pe teritoriul nostru?”

El a lăsat să se înțeleagă că, dacă Rusia nu acționează cu lovituri preventive asupra acestor trei țări NATO, acestea riscă să fie invadate de tancuri și vehicule blindate occidentale. Cuvintele sale vin în condițiile în care nervozitatea Kremlinului pe acest subiect este deja evidentă, scrie The Mirror.

Săptămâna aceasta, fostul președinte Dmitri Medvedev a dat o lecție de revoltă producătorilor de armament ruși, amenințându-i cu până la zece ani de închisoare dacă nu vor furniza mai multe tancuri și vehicule blindate în prima linie de foc. Vicepreședintele Consiliului de Securitate, Medvedev – fost președinte rus – a lansat amenințarea în timp ce inspecta Uzina de reparații pentru vehicule blindate nr. 61 din Sankt Petersburg.

Sarcinile de aici sunt evidente și trebuie abordate cu promptitudine, nepermițând în niciun caz întreruperea termenelor aprobate”, a declarat Medvedev, citind dintr-un scenariu pregătit. El a criticat eșecurile în ceea ce privește furnizarea la timp a echipamentelor militare.

El a spus: În cazul încălcărilor repetate, permiteți-mi să vă reamintesc că au fost introduse pedepse penale speciale în conformitate cu codul penal rus. Acestea sunt noile norme și nu au fost încă aplicate. Dar trebuie să înțelegem că, dacă va fi necesar, vom fi forțați să le aplicăm.”

Putin l-a însărcinat pe Medvedev să accelereze livrările de arme, dar ultima sa încercare – chemarea șefului celei mai mari fabrici de tancuri din Rusia în octombrie – nu a dat rezultatele așteptate. Medvedev s-a plâns că Occidentul repară și îmbunătățește tancurile T-72 din epoca sovietică pentru a le furniza Ucrainei mai repede decât face Rusia cu propriile stocuri.

El s-a plâns: Am atras atenția asupra informațiilor potrivit cărora adversarii noștri au finanțat modernizarea a 100 de tancuri T-72. Subliniez – nu niște tancuri străine, ci T-72, pentru a le furniza Ucrainei din moștenirea sovietică….Trebuie să acționăm mai repede, mai insistent și mai eficient.”

Exit mobile version