• Peste noapte, rachete de înaltă precizie lansate din aer au distrus o fabrică de muniții în apropierea orașului Brovary din regiunea Kiev.
  • Sirenele de raid aerian au răsunat în întreaga țară la începutul zilei, un eveniment obișnuit, iar un raport de dimineață al armatei ucrainene a anunțat că loviturile aeriene rusești asupra Mariupol au continuat.
  • Forțele rusești au distrus fabrica cu un atac cu rachete ghidate.

Forțele rusești au înconjurat Donbasul în nord, sud și est. Un atac cu rachete în orașul Brovary, în apropiere de Kiev, a avariat infrastructura, a declarat Igor Sapozhko, primarul orașului. Detalii despre amploarea distrugerilor sau victimele nu au fost cunoscute imediat. Rușii au continuat duminică dimineața atacurile lor necruțătoare în sud-estul regiunii Donbas. Forțele rusești au înconjurat regiunea în nord, est și sud. Potrivit autorităților ucrainene, forțele plănuiesc să încercuiască teritoriul și să taie liniile de aprovizionare în vest.

De când Rusia a invadat regiunea în februarie, 70% din populația din regiune a fugit, au declarat primarii locali pentru The Guardian. Donbasul se află în conflict de opt ani. Prin capturarea orașului Donbas, Rusia speră să câștige favorurile populației vorbitoare de limbă rusă de acolo. O treime din regiune se află sub controlul forțelor susținute de Rusia. În ciuda faptului că forțele ruse au suferit pierderi grele la Kiev, capturarea Donbasului va defini invazia președintelui Vladimir Putin.

Similitudinea istorică și culturală a regiunii cu Rusia a dictat o mare parte din existența sa până acum. „Uniunea Sovietică a dezvoltat intensiv Donbasul ca centru industrial”, a declarat pentru CNN Markian Dobczansky, asociat la Institutul de cercetare ucrainean al Universității Harvard. „A fost un loc care a stabilit ritmul industrializării sovietice”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Regiunea Donbas este formată din două treimi din etnici ucraineni și o treime din etnici ruși. Faptul că Donbas este situat departe de centrele metropolitane a creat un sentiment de deconectare și a dat naștere la mai multe mișcări locale, în care separatiștii pro-ruși au încercat să preia controlul după anexarea Crimeei de către Moscova.