• Un atac cu rachete asupra unei gări din centrul Ucrainei a provocat moartea mai multor persoane, a declarat președintele Zelenski.
  • Liderul ucrainean a avertizat de câteva zile că forțele rusești ar putea încerca ,,ceva deosebit de crud” în această săptămână.
  • Preşedintele Zelenski a dat asigurări că Ucraina va lupta ,,până la capăt„.

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 au fost rănite miercuri într-un atac rus asupra unei gări din centrul Ucrainei, potrivit lui Volodimir Zelenski în faţa Consiliului de Securitate al ONU, scrie Sky News.

,,Tocmai am primit o informaţie despre un atac cu rachetă rusă asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk, care a vizat chiar vagoanele din gara Tchaplino. Patru vagoane de pasageri sunt în flăcări„, a declarat Zelenski la începutul discursului său.

Potrivit acestuia, ,,cel puţin 15 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 au fost rănite„. ,,Salvatorii acţionează la faţa locului, dar, din păcate, numărul victimelor poate creşte. Este viaţa noastră de zi cu zi”, a adăugat Zelenski.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Atacul survine în contextul în care Ucraina marchează Ziua Independenţei şi când ţara intră în cea de-a şaptea lună de război declanşat de Rusia, care a început pe 24 februarie.

Preşedintele Zelenski a dat asigurări că Ucraina va lupta ,,până la capăt„.