• Un avion privat, la bordul căruia se aflau cetățeni ruși, a fost reținut pe aeroportul din Yellowknife, Canada.
  • Ministrul canadian al Transporturilor a spus Rusia va fi în continuare trasă la răspundere pentru acțiunile sale de agresiune față de Ucraina.

O aeronavă charter, care transporta cetățeni străini ruși, a fost reținută pe aeroportul din Yellowknife, în Teritoriile de Nord-Vest ale Canadei, a anunțat joi, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul Transporturilor, Omar Alghabra.

Vom continua să tragem la răspundere Rusia pentru invazia Ucrainei”, a scris pe Twitter ministrul canadian al Transporturilor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ministrul Infrastructurii din Teritoriile de Nord-Vest, Diane Archie, a declarat pt CBC că pasagerii se îndreptau spre Resolute, Nunavut, pentru o expediție planificată în Arctica.

Se pare că avionul și pasagerii săi se îndreptau spre Resolute, Nunavut, cu intenția de a face o expediție planificată pe uscat în Arctica, cu un vehicul utilitar de mari dimensiuni pentru toate tipurile de teren„, a declarat ministrul Infrastructurii din Teritoriile de Nord-Vest, Diane Archie, citată de CBC.

Ottawa a anunțat un set de sancțiuni și alte măsuri împotriva Rusiei după ce Moscova a lansat o invazie în Ucraina pe 24 februarie. Aceasta și-a închis spațiul aerian și porturile pentru navele rusești, a trimis ajutor militar letal Ucrainei și a cerut Curții Penale Internaționale să investigheze presupusele crime de război comise de forțele rusești.