• Mama bebelușului și un medic au fost salvați dintre dărâmături.
  • Lovitura din orașul Vilniansk se adaugă la bilanțul macabru suferit de spitale și alte unități medicale – și de pacienții și personalul acestora.
  • Mama nou-născutului a fost, totuși, salvată dintre dărâmături.

Un băiețel de două zile a fost ucis după ce o rachetă rusească a lovit un spital din sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii. Tirul de artilerie a lovit o maternitate din orașul Vilniansk, Zaporojie, în primele ore ale dimineții de miercuri, a postat Oleksandr Starukh pe Telegram.

În timpul nopții, monștrii ruși au lansat rachete uriașe asupra micii maternități a spitalului din Vilniansk”, a declarat Starukh. Durerea ne umple inimile”, a adăugat el. Un bebeluș care tocmai a apărut pe lume a fost ucis”.

Mama nou-născutului a fost, totuși, salvată dintre dărâmături, potrivit rapoartelor. Starukh a împărtășit o serie de imagini cu distrugerile prin intermediul Kiev Independent. Fotografiile arată un fum gros care se ridică deasupra mormanelor de moloz, pe care lucrătorii de urgență le cercetează sub învăluirea unui cer de noapte negru ca cerneala.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

O serie de imagini distribuite de Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei mai târziu în această dimineață au arătat că o operațiune de salvare era în curs de desfășurare pentru a salva lucrătorii și pacienții spitalului din dărâmăturile spitalului.

De asemenea, un medic a fost grav rănit după ce secția din Vilnyansk a fost lovită de rachete S-300, s-a raportat. Volodimir Zelenski a declarat: Inamicul a decis încă o dată să încerce să obțină prin teroare și crimă ceea ce nu a putut obține timp de nouă luni și nu va putea obține”.

Lovitura din orașul Vilniansk se adaugă la bilanțul macabru suferit de spitale și alte unități medicale – și de pacienții și personalul acestora – în invazia rusă care intră în a zecea lună săptămâna aceasta.

Acestea au fost în linia de tragere încă de la început, inclusiv o lovitură aeriană din 9 martie care a distrus o maternitate din orașul port Mariupol, ocupat în prezent.