• Rusia este despre oameni, despre cultura lor, despre tradițiile lor, despre istoria lor, care se transmite din generație în generație și se absoarbe cu lapte matern”, a declarat Vladimir Putin.
  • Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaților spunând că împărtășește durerea femeilor.
  • Zelenski i-a rugat pe ucraineni să folosească energia cu moderație.

Președintele rus Vladimir Putin se teme pentru viața sa” în timp ce armata sa se retrage, a declarat un consilier militar ucrainean de rang înalt. La începutul acestei luni, Rusia a anunțat că se retrage din regiunea Herson, marcând una dintre cele mai jenante înfrângeri pentru Vladimir Putin.

Putin este foarte speriat deoarece în Rusia nu există iertare pentru țarii care pierd războaie”, a declarat Oleksiy Arestovich, consilier al șefului de stat major al președintelui ucrainean, pentru The Times. El luptă acum pentru viața sa. Dacă pierde războiul, cel puțin în mintea rușilor, asta înseamnă sfârșitul. Sfârșitul lui ca figură politică. Și, posibil, în sens fizic”, a adăugat el.

Între timp, Ucraina se străduia să restabilească energia electrică în țară, ajutată de reconectarea celor patru centrale nucleare din țară, dar milioane de oameni erau încă în întuneric după cele mai devastatoare lovituri aeriene rusești din timpul războiului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Președintele Volodimir Zelenski i-a rugat pe ucraineni să folosească energia cu moderație. Dacă există electricitate, acest lucru nu înseamnă că puteți porni mai multe aparate electrice puternice deodată”, a spus el adăugând că 6 milioane de oameni erau încă fără curent electric, jumătate din numărul celor care au rămas imediat după atacul rusesc.

Împreună vom reuși să parcurgem acest drum dificil pentru țara noastră. Vom depăși toate provocările și vom învinge cu siguranță”, a spus Zelenski. Acest lucru vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaților spunând că împărtășește durerea femeilor, spunându-le că principala garanție a succesului nostru este unitatea noastră”.