• Ministerul rus al Apărării a confirmat că locul afectat a fost folosit pentru depozitarea temporară a muniției uneia dintre unitățile militare.
  • Ucraina speră să preia în curând controlul asupra Crimeei.
  • Moscova a anunțat că un alt incendiu a izbucnit la o stație de transformare din apropierea orașului Dzhankoi.

Un depozit de muniții rusești din Crimeea a luat foc după ce a fost zguduit de o serie de explozii, provocând rănirea a două persoane. Incendiul uriaș a izbucnit marți dimineață în Mayskoye, un sat din nordul peninsulei anexate de Moscova de la Ucraina în 2014. Până în prezent nu au fost raportate victime grave, potrivit agenției de presă ruse de stat RIA.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că locul afectat a fost folosit pentru depozitarea temporară a muniției uneia dintre unitățile militare. Ca urmare a incendiului, muniția depozitată a explodat, a precizat acesta, fără a preciza care a fost cauza incendiului.

Serghei Aksyonov, guvernatorul numit de Rusia în Crimeea, a declarat că 2.000 de locuitori au fost evacuați. Muniția continuă să explodeze la fața locului, a adăugat el. De asemenea, Moscova a declarat că un alt incendiu a izbucnit la o stație de transformare din apropierea orașului Dzhankoi, la 14 mile de Mayskoye. Kremlinul nu a comentat cauza niciunuia dintre cele două incendii, iar Ucraina încă nu a confirmat sau infirmat oficial responsabilitatea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

După exploziile de marți, Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scris pe Twitter că Crimeea, aflată sub control ucrainean, era o țară a Mării Negre, a munților, a recreerii și a turismului, dar că sub ocupația rusă este una a exploziilor de depozite și a riscului ridicat de moarte pentru invadatori și hoți.

Comentariile sale au fost făcute la o săptămână după ce au avut loc explozii de proporții la o bază militară rusă din orașul Novofedorivka din Crimeea, departe de linia de front a războiului. Unele dintre avioanele Kremlinului au părut să fie distruse de explozii, pe care Moscova le-a pus pe seama exploziei accidentale de muniție.

Ucraina speră să preia în curând controlul asupra Crimeei, Zelenski declarând la începutul acestei luni că întreaga regiune a Mării Negre nu va fi în siguranță până când peninsula nu va fi recucerită.

Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei și împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea și trebuie să se încheie cu Crimeea – cu eliberarea ei, a spus el.