• Un elev din Kiev, Ucraina, al cărui tată se află pe front, a obținut patru note de zece, în timp ce îi ajuta pe refugiații ucraineni din Marea Britanie.
  • Zorian Tytych, în vârstă de 18 ani, și-a părăsit țara natală înainte de invazia Rusiei în februarie și a studiat fizică, matematică, biologie și chimie la Cardiff Sixth Form College.
  • Zorian a declarat că nu se poate gândi „prea profund” la ceea ce trăiește tatăl său, deoarece acest lucru „m-ar înnebuni de îngrijorare”.

Zorian Tytych, în vârstă de 18 ani, și-a părăsit țara natală înainte de invazia Rusiei în februarie și a studiat fizică, matematică, biologie și chimie la Cardiff Sixth Form College, potrivit Sky News.

El a obținut un loc la Universitatea Durham, alăturându-se sutelor de mii de elevi din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În timpul petrecut în Marea Britanie, de la începutul invaziei în Ucraina, Zorian a făcut voluntariat în calitate de traducător, asistându-i pe refugiații ucraineni care s-au cazat la familiile gazdă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, el a mai tradus și pentru forțele armate, ajutând aproximativ 10.000 de soldați ucraineni care sunt instruiți în Marea Britanie.

Zorian a declarat că tatăl său, un avocat, s-a înrolat în armată a doua zi după începerea războiului, în februarie, primind pregătire de bază. În prezent, el se află în serviciul activ, staționat la granița cu Belarus.

„A făcut acest lucru, pentru că a vrut să își protejeze casa și să își susțină țara”, a explicat Zorian.

„Vărul meu face același lucru și este acum la baza de lângă Herson, aflându-se chiar în mijlocul bombardamentelor. Unchiul meu se află, în prezent, în procesul de recrutare pentru a se înrola în armată”.

Zorian a declarat că nu se poate gândi „prea profund” la ceea ce trăiește tatăl său, deoarece acest lucru „m-ar înnebuni de îngrijorare”. „Dar sunt foarte mândru de el. Nu mă pot gândi prea mult la asta, pentru că mă face să fiu foarte îngrijorat”, a declarat tânărul.

Mama sa a fost evacuată la Liov, în vestul Ucrainei, dar s-a întors la Kiev după ce forțele rusești s-au retras din capitală.