• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în interviul oferit duminică presei ruse, că își dorește să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în Ucraina.
  • Interviul acordat presei ruse de președintele ucrainean a fost cenzurat de autoritatea rusă de resort, care a avertizat publicațiile din Federația Rusă să nu publice materialul.
  • Declarația are ca scop protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română, după cum scrie, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac.

Volodimir Zelenski a spus că îşi doreşte un acord cu România pentru protejarea limbii române în Ucraina, a spus Eugen Tomac, eurodeputat român, născut în ţara vecină, precizând că este pentru prima dacă când Ucraina vine cu o asemenea abordare.

„Zelenski vrea un nou acord cu România. Zelenski a declarat în interviul oferit, ieri (duminică – n.r.), presei ruse, că îşi doreşte să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect faţă de minoritatea română. Este pentru prima dată când Ucraina vine cu o asemenea abordare, în condiţiile în care românii constituie a doua minoritate naţională, iar această temă a fost cel mai tensionat subiect din agenda bilaterală”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Interviul preşedintelui ucrainean Zelenski a fost acordat portalului anti-Putin Meduza, televiziunii Dojd şi ziarului Kommersant.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a cerut mass-media ruse să nu publice interviul lui Zelenski, în caz contrar riscând pedepse de până la 15 ani de închisoare”, mai arată Tomac. https://www.facebook.com/eugen.tomac/posts/4893928277358434

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP, este un politician român care s-a născut în localitatea Babele din Ucraina.

Interviul acordat presei ruse de Volodimir Zelenski a fost cenzurat de autoritatea rusă de resort, care a avertizat publicațiile din Federația Rusă să nu publice materialul și care a anunțat că a demarat deja o anchetă cu privire la publicațiile care l-au intervievat. Zelenski a ironizat anunțul Roskomnadzor și spune că Moscova este „speriată” de jurnaliștii care „pot spune adevărul”.