Un frumos pat de 333 de floarea-soarelui a fost instalat în Flatiron, New York, în sprijinul Ucrainei de Ziua Integrității

FOTO - Hepta
  • O amenajare cu 333 de floarea-soarelui a fost instalată în Flatiron Plaza, pe strada 23, între Fifth Avenue și Broadway, chiar vizavi de Madison Square Park, în sprijinul Ucrainei.
  • Trecătorii au avut ocazia să privească câmpul impresionant plin de floarea națională a țării, care este, de asemenea, un simbol al păcii, fericirii și speranței.
  • Numărul exact al florilor nu este aleatoriu: ele reprezintă numărul de zile de când durează actualul război cu Rusia.

O amenajare cu 333 de floarea-soarelui a fost instalată în Flatiron Plaza, pe strada 23, între Fifth Avenue și Broadway, chiar vizavi de Madison Square Park, în sprijinul Ucrainei.

Trecătorii au avut ocazia să privească câmpul impresionant plin de floarea națională a țării, care este, de asemenea, un simbol al păcii, fericirii și speranței, potrivit publicației Time Out.

Numărul exact al florilor nu este aleatoriu: ele reprezintă numărul de zile de când durează actualul război cu Rusia.

Instalarea celor 333 de floarea-soarelui chiar în fața clădirii emblematice Flatiron Building a fost plătită de guvernul Poloniei, potrivit lui Adrian Kubicki, consulul general al Poloniei la New York.

Expoziția a fost menită să sensibilizeze și să susțină Ucraina în contextul invaziei rusești și să reamintească americanilor și lumii că războiul a creat milioane de persoane strămutate și refugiați, dintre care mulți se află încă în Polonia.

Oamenii au fost încurajați să facă fotografii cu florile și să le posteze pe rețelele de socializare, în încercarea de a sensibiliza opinia publică cu privire la această cauză în această perioadă.

Expoziția se numește #UnifyUkraine (Unifică Ucraina) și a fost amenajată pentru Zilei Unității Ucrainene din 22 ianuarie, o sărbătoare anuală în Ucraina.

Nu este prima dată când orașul își arată sprijinul pentru țara europeană.

De exemplu, în luna martie a anului trecut, Biblioteca Publică din New York a publicat o listă de cărți care să ajute la o mai bună înțelegere a istoriei națiunii, în timp ce Empire State Building s-a luminat deja de câteva ori în culorile steagului ucrainean.