• Un oficial ucrainean de rang înalt din regiunea sudică Herson, care se află acum sub ocupație rusă, a declarat că rușii fac presiuni asupra consiliului regional pentru a accepta un referendum privind „independența” zonei față de Ucraina.
  • Ministrul de Externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, a scris, sâmbătă, pe contul său de Twitter, că „referendumul” din Herson este o ficțiune completă, fără sprijin din partea oamenilor.

UPDATE

Sâmbătă a avut loc o ședință de urgență a sesiunii Consiliului Regional Herson.

Acest lucru a fost anunțat de adjunctul consiliului regional Serghei Rybalko.

Întâlnirea a avut loc pe Zoom, care este prevăzut de regulament. Sesiunea a adoptat cu 44 de voturi un apel care declară că regiunea Herson este Ucraina”, a spus el.

Recomandări

CASA ALBĂ SE OCUPĂ DE TOATE...
ZELENSKI NU-L VREA PE ORBAN MEDIATOR
ORBAN FACE UN ROADSHOW POLITIC ÎN LUME
BIDEN: RĂMÂN ÎN ACEASTĂ CURSĂ
SVITOLINA POARTĂ NEGRU LA WIMBLEDON
FRAȚII TATE, ACUZAȚI DE NEPLATA IMPOZITELOR

UPDATE. Ministrul ucrainean de Externe: „Referendumul din Herson este o ficțiune completă”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, a scris, sâmbătă, pe contul său de Twitter, că „referendumul” din Herson este o ficțiune completă, fără sprijin din partea oamenilor.

El a adăugat că în implementarea acestor planuri ar trebui impuse sancțiuni dure împotriva Federației Ruse.

Un oficial ucrainean de rang înalt din regiunea sudică Herson, care se află acum sub ocupație rusă, a declarat că rușii fac presiuni asupra consiliului regional pentru a accepta un referendum privind „independența” zonei față de Ucraina, informează CNN.

Deputatul consiliului regional din Herson, Serhiy Khlan, a declarat că „ocupanții pregătesc un referendum privind crearea Republicii Populare Kherson”.

El a precizat că deputații locali au fost chemați pentru a fi întrebați dacă sunt pregătiți pentru „cooperare”.

Am refuzat categoric să cooperez cu ei. Crearea Republicii Populare Kherson va transforma regiunea noastră într-o gaură fără speranță, fără viață și fără viitor„, a spus Khlan.

El i-a îndemnat pe parlamentari să refuze să coopereze.

După ce separatiștii susținuți de Rusia au preluat în 2014 controlul asupra unor părți din regiunile Lugansk și Donețk, ambele zone au fost declarate republici populare.

Din partea rusă nu au existat vești despre vreun plan pentru un referendum.