• Vârsta victimelor violențelor sexuale și de gen comise în Ucraina de către forțele ruse a variat între 4 și 82 de ani, a constatat o comisie independentă.
  • Comisia internațională independentă a investigat atrocitățile comise în aceleași zone.
  • Comisia continuă să investigheze execuțiile din 16 orașe și așezări.

Trupele rusești au violat și torturat copii în Ucraina și au executat cu brutalitate un număr mare de civili, printre o listă îngrozitoare de crime de război descoperite într-o anchetă șocantă pentru ONU.

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina – convocată în martie și alcătuită din experți juridici internaționali – a raportat vineri la Geneva concluziile tulburătoare, descriind o listă lungă de abuzuri și atrocități îngrozitoare comise de forțele rusești.

Pe baza dovezilor adunate de comisie, aceasta a ajuns la concluzia că în Ucraina au fost comise crime de război, a declarat Erik Mose, un judecător norvegian și președintele comisiei formate din trei membri, într-o declarație adresată Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. printre cele mai tulburătoare crime pe care comisia le-a documentat se numără cazurile în care copiii au fost violați, torturați și închiși ilegal, potrivit constatărilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Vârsta victimelor violenței sexuale și de gen a variat între 4 și 82 de ani”, a precizat Mose în declarație. În unele cazuri, rudele au fost forțate să asiste la crime, a precizat Mose în declarația sa. Copiii au fost, de asemenea, uciși și răniți în atacuri nediscriminatorii asupra civililor de către forțele rusești care au folosit arme explozive, a constatat ancheta.

Membrii Comisiei au fost frapați de un număr mare de execuții și de alte încălcări comise de forțele rusești, iar Comisia a primit relatări consistente de tortură și rele tratamente, a precizat Mose în declarația sa.

Comisia continuă să investigheze execuțiile din 16 orașe și așezări și are acuzații credibile cu privire la multe alte cazuri de execuții, pe care le documentăm în continuare, a adăugat Mose.

Multe dintre cadavrele examinate prezentau dovezi ale detenției anterioare a victimelor, precum și semne vizibile de execuții… cum ar fi mâinile legate la spate, răni prin împușcare la cap și gâturi tăiate, a constatat comisia.

Constatările au fost în concordanță cu rapoartele privind crimele de război ale altor grupuri internaționale pentru drepturile omului, ale guvernelor occidentale și ale autorităților ucrainene. Misiunea ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina de la începutul acestui an a documentat ucideri ilegale – inclusiv execuții sumare ale civililor – în peste 30 de așezări din regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov și Sumy de către forțele armate rusești în timp ce acestea controlau aceste zone la sfârșitul lunii februarie și în martie.

Comisia internațională independentă condusă de Mose a investigat, de asemenea, atrocitățile comise în aceleași zone. Potrivit raportului, anchetatorii au vizitat 27 de orașe și așezări și au intervievat peste 150 de victime și martori. Ei au inspectat, de asemenea, locuri de distrugere, morminte, locuri de detenție și tortură, precum și rămășițe de arme, a precizat Mose.