Un ucrainean, Vysoven, transformă resturile de la avioane în brelocuri de chei și suveniruri pentru a ajuta financiar țara sa

resturi avion

resturi avion

Nu contează că a transformat săbiile în pluguri, un om de afaceri ucrainean pe nume Vysoven transformă resturi de la un avion de vânătoare rusesc doborât în brelocuri de chei-suveniruri și le vinde în străinătate pentru a sprijini efortul de război.

„Mulți dintre prietenii mei îmi spun 1.000 de dolari – nimeni nu-ți va da atât pentru această bucată de metal, este o nebunie”, a declarat Iurii Vysoven, fondatorul Drones for Ukraine. „Dimineața, m-am trezit și înțeleg pe telefon (că) deja s-au strâns 20-30.000 de dolari și vedem acest flux constant de mesaje de oameni care pun întrebări și spun (că) vor să doneze mai mult, ne spun că este o idee incredibilă.”

Avionul folosit este un avion de vânătoare-bombardament tactic rusesc Su-34 cu două locuri pe care armata ucraineană afirmă că l-a doborât deasupra orașului Borodianka, la nord-vest de Kiev, la începutul lunii martie, când forțele rusești încercau să captureze și să țină zona.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat imagini ale epavei, despre care spune că avea numărul de coadă RF-81251 și indicativul „31 Red”.

După ce rușii s-au retras și și-au reorientat invazia spre estul Ucrainei, Vysoven i-a întrebat pe apărătorii regiunii dacă ar putea avea o parte din epavă, împrăștiată pe terenurile agricole. Soldații i-au spus că ambii piloți ai aeronavei au fost uciși. Printre resturile arătate de minister se afla o cască de protecție cu ultimele trei litere ale unui nume de familie care se termină cu „-NOV” și o husă de piele goală pe care scria „Buryat” – numele unui grup etnic care trăiește în Siberia.

Vysoven, care lucrează în domeniul publicității, are piese alungite cu o lungime de aproximativ 10 cm, ștanțate din fragmente de fuselaj, apoi prelucrate, lustruite și imprimate cu informații despre avion și un „mulțumesc” pentru cumpărător. Fiecare este perforată pentru a primi un breloc și gravată cu un număr de serie unic.

„Unicitatea acestui breloc este că l-am făcut din epava unui avion rusesc real”, a spus el. Este un cadou cu adevărat unic pentru cei care ne-au ajutat. Acum că am strâns mult mai mulți bani, ne simțim mult mai responsabili”, a spus el. „Visul meu este ca acest fond – să nu mai avem nevoie de el. Visul meu este să învingem, toată lumea în siguranță”, a adăugat el.

Exit mobile version