- Şeful statului ucrainian se aşteaptă ca ruşii să atace sistematic în est. Prin urmare, diplomatul european a cerut ca decizia trimiterii de arme şi echipament să fie luată rapid, în câteva zile, nu săptămâni.
- Armata ucrainiană a cerut tancuri, lansatoare de rachete, iar guvernele membre UE examinează cererile. Momentan, Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va trimite o parte dintre armele cerute, inclusiv rachete antinavă.
- Trupele ruseşti s-au retras din Kiev şi se regrupează, în urma înfrângerii. Interesul Moscovei este de a ataca estul ţării. Perioada următoare este una crucială.
Soldaţii din Ucraina se aşteaptă la întărirea ofensivei ruşilor în estul ţării şi au nevoie de arme.
Joseph Borell, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, cere statelor membre să trimită către Kiev armele cerute de către Zelenski.
Şeful statului ucrainian se aşteaptă ca ruşii să atace sistematic în est. Prin urmare, diplomatul european a cerut ca decizia trimiterii de arme şi echipament să fie luată rapid, în câteva zile, nu săptămâni.
Armata ucrainiană a cerut tancuri, lansatoare de rachete, iar guvernele membre UE examinează cererile. Momentan, Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va trimite o parte dintre armele cerute, inclusiv rachete antinavă.
Trupele ruseşti s-au retras din Kiev şi se regrupează, în urma înfrângerii. Interesul Moscovei este de a ataca estul ţării. Perioada următoare este una crucială.
Kremlinul nu este serios privind negocierile de pace sau respectarea coridoarelor umanitare.
Statele NATO au acceptat să furnizeze arme grele Ucrainei
Statele membre NATO au convenit să furnizeze noi tipuri de armament avansat Ucrainei, au declarat reprezentanţii Alianţei, în timp ce Kievul se pregăteşte pentru o ofensivă a Rusiei în estul ţării, scrie Financial Times.
Angajamentul a venit după ce ministrul de externe al Ucrainei a cerut ţărilor occidentale să grăbească furnizarea de provizii pentru a evita accentuarea catastrofei umanitare din ţară.
La şase săptămâni de când Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a ordonat invadarea Ucrainei, trupele Moscovei s-au retras în mare parte din nordul ţării, după ce nu au reuşit să cucerească capitala. Cu toate acestea, armata rusă continuă planul de avansare în regiunea estică a Donbasului, potrivit oficialilor ucraineni şi occidentali.