• Washington Post: Joe Biden le-a spus consilierilor săi în septembrie că vrea să candideze în 2024.
  • Comitetul Național Democrat a format un mic grup de lucru pentru realegerea lui Joe Biden.
  • Biden îl consideră pe Trump o amenințare „existențială” pentru SUA.

Astăzi urmărești scrutinul care va schimba lumea. Cu un președinte care va împlini 82 de ani fix în momentul când speră că va obține totuși un al doilea mandat pentru Joe Biden și pentru Partidul Democrat alegerile de azi sunt cel mai important test.

Scrutinul va arăta ce contează cel mai mult pentru americani inflația în creștere, prețul benzinei de la pompă, rata șomajului, criminalitatea, problema avorturilor, criza ucraineană sau modul cum partidul președintelui aflat la Putere a gestionat toate aceste subiecte pentru binele poporului american?

Deși a menținut linia de PROMOTOR global al democrației, mai ales prin implicarea puternică în criza ucraineană, pe Joe Biden pare că l-au învins îngrijorările americanilor, dar și gafele sale care de doi ani sunt constante și virale în online.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dacă alegerile de astăzi vor cântări greu pentru decizia lui Biden de a candida în 2024 și pentru modul cum democrații au guvernat America pentru Donald Trump intrarea în cursa prezidențială în 2024 nu pare să fie așa o mare problemă.

Deși are o rată de favorabilitate la fel de mică față de cea a lui Biden, pe Trump pare că nu l-au doborât până acum nici citațiile primite, nici anchetele în desfășurare, nici perchezițiile FBI și nici interdicțiile de pe rețele de socializare.

Cu republicanii pe val în multe state și cu Guvernatorul Floridei copie fidelă a sa, Trump a bătut țara în lung și-n lat și și-a anunțat alegătorii că tot ce nu l-a distrus l-a făcut mai puternic. Ținta rămâne aceeași: sistemul de putere și „mlaștina” din Washington DC.