VIDEO. Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat la o ceremonie din Varşovia cu ocazia Zilei Victoriei. A fost stropit cu vopsea roşie

Ambasadorul Rusiei în Polonia, atacat cu vopsea roșie Ambasadorul rus în Polonia a fost atacat în timp ce încerca să depună o coroană de flori la cimitirul soldaţilor sovietici din Varşovia. Foto: Captură Twitter
  • Ambasadorul rus în Polonia a fost atacat în timp ce încerca să depună o coroană de flori la cimitirul soldaţilor sovietici din Varşovia.
  • Protestatari anti-război din Varşovia l-au atacat cu vopsea pe ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, şi l-au împiedicat să depună flori la un monument al soldaţilor sovietici.
  • Rușii au anunțat că cei care l-au stropit pe Andreev erau ucraineni, care protestau astfel față de invazia Rusiei în țara lor.

Rușii din întreaga lume au sărbătorit astăzi Ziua Victoriei, când Germania nazistă a capitulat în fața forțelor conduse de Iosif Stalin. Cei care au publicat imaginile, jurnaliștii ruși Ria Novosti, au oprit sunetul pentru a nu se auzi cum protestatarii scandau „fasciștii, fasciștii!”.