• Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a vorbit la telefon cu o fetiță de 8 ani și i-a cerut să îi trimită castraveți de Anul Nou.
  • Putin a sunat-o pe pe Sasha Titarenko, o fetiță din regiunea Zaporojie ce aparține de drept Ucrainei, după ce a ales cartea ei poștală de Crăciun din „Copacul dorințelor” de la Kremlin.
  • Agenția RIA Novosti notează că această tradiție legată de bradul adus la Kremlin în perioada sărbătorilor „ajută la împlinirea viselor celor cărora le este deosebit de dificil – copii și vârstnici cu dizabilități, orfani, copii din familii cu venituri mici” .

Presa rusă a difuzat marți o înregistrare video în care se afirmă că Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a vorbit la telefon cu o fetiță de 8 ani și i-a cerut să îi trimită castraveți de Anul Nou.

Potrivit Pravda, după discuțiile avute marți cu premierul armean Nikol Pașinian la summitul informal de la Sankt Petersburg, Putin a sunat-o pe pe Sasha Titarenko, o fetiță din regiunea Zaporojie ce aparține de drept Ucrainei, după ce a ales cartea ei poștală de Crăciun din „Copacul dorințelor” de la Kremlin.

Agenția RIA Novosti notează că această tradiție legată de bradul adus la Kremlin în perioada sărbătorilor „ajută la împlinirea viselor celor cărora le este deosebit de dificil – copii și vârstnici cu dizabilități, orfani, copii din familii cu venituri mici” și că anul acesta și locuitorii din teritoriile ucrainene pe care Putin le-a proclamat anexate sunt eligibili să trimită cărți poștale cu solicitări.

Sasha, în vârstă de opt ani, a visat să viziteze Crimeea și casa lui Moș Crăciun. Unele dintre aceste dorințe s-au împlinit deja. Alaltăieri, fata a ajuns la Veliky Ustyug împreună cu mama și tatăl ei. [Autoritățile locale] au organizat un tur al orașului pentru Sasha: ea a putut să meargă de-a lungul Traseului basmelor, să călătorească cu un trenuleț, să viziteze oficiul poștal și casa lui Moș Crăciun și să-l cunoască” , potrivit Pravda.

Agenția rusă scrie că fetița și-a împărtășit cu Putin impresiile despre această călătorie în timpul discuției pe care ar fi avut-o cu liderul de la Kremlin.

„Sasha, salut! Cum îți place la Moș Crăciun? Grozav? Ce ai făcut azi și ieri?” , a întrebat Putin, jurnaliștii ruși mai notând că, după ce a ascultat povestea acesteia, Putin a întrebat-o ce a impresionat-o cel mai mult și despre „alte detalii ale călătoriei” .

„Ți-au oferit ceai acolo, nu-i așa? Covrigi, biscuiți… Era totul gustos?” , a întrebat liderul de la Kremlin.

După aceea președintele a rugat-o pe fetiță să-i salute pe mama și pe tata și a spus, de asemenea, de ce fel de cadou ar fi fost mulțumit. «Știu că crești castraveți, roșii… Vei trimite castraveți? Aștept și eu cadourile de Revelion de la tine. Bine?» ” , potrivit TASS.