• Liderul cecen Ramzan Kadîrov este supărat pe polonezi pentru ajutorul acordat Ucrainei și îi amenință cu invazia în „6 secunde”.
  • Kadîrov le-a cerut polonezilor, printr-un mesaj video postat pe Twitter, să implore iertare Rusiei și să-și retragă armele și mercenarii din Ucraina.
  • Kadîrov consideră că în Ucraina „chestiunea a fost încheiată”, așadar Rusia e victorioasă și se poate concentra acum, dacă vrea, pe invadarea Poloniei.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov este supărat pe polonezi pentru ajutorul acordat Ucrainei și îi amenință cu invazia în „6 secunde”. Kadîrov consideră războiul din Ucraina câștigat, astfel că armata Rusiei se poate concentra pe atacarea Poloniei.

Chestiunea Ucrainei este încheiată. Sunt interesat de Polonia. Ce încearcă să obțină Polonia? După Ucraina, dacă primim ordin, în 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare. Mai bine vă retrageți armele și mercenarii. Apoi, implorați iertare pentru tot. Nu vom uita ce ați făcut cu ambasadorul nostru”, a transmis Ramzan Kadîrov într-un mesaj video postat pe Twitter de un jurnalist BBC, conform Nexta TV.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Polonia este printre cei mai mari susținători ai Ucrainei, în condițiile în care și-a donat peste 200 de tancuri guvernului de la Kiev. Mai mult, polonezii au avut o retorică dură și consecventă împotriva Rusiei, stârnind mânia Moscovei.

Amenințarea din finalul mesajului, transmisă de Kadîrov, este luată în serios de polonezi, care se tem în continuare că țara lor este expusă unor eventuale atacuri ale Rusiei. „N-o să trecem cu vederea peste asta, să țineți minte”, a transmis Kadîrov.

Propaganda din Rusia a țintit mereu spre Polonia atunci când a fost vorba de arătat cu degetul „state neprietenoase”. Rușii au mers atât de departe, încât au amenințat Polonia cu atacuri de rachete Kalibr.