VIDEO. Un blogger din Republica Moldova a fost reținut după ce a postat o parodie pe TikTok

July 25, 2022, China: In this photo illustration, the Chinese video-sharing social networking service company TikTok logo is displayed on a smartphone screen. (Credit Image: © Budrul Chukrut/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

Poliția din Moscova l-a reținut pe Nikolai Lebedev, un blogger din Republica Moldova cunoscut sub nickname-ul„Nekoglay” după ce a înregistrat o parodie a unui videoclip cu un militar rus care aruncă grenade, scrie Meduza.

Potrivit sursei citate, poliția a venit la unul dintre apartamentele de pe Bulevardul Krasnogvardeiski, unde locuiesc tânărul și alte câteva persoane, și le-au cerut documentele.

Bloggerul în vârstă de 22 de ani nu avea pașaport, fiind reținut în scopul identificării sale. Canalul TV Zvezda susține că Nekoglay a fost dus la departamentul Ministerului Afacerilor Interne din districtul Presnensky din Moscova.

Potrivit canalului de Telegram 112, Nekoglay este cetățean al Republicii Moldova și a fost reținut pentru încălcarea legilor privind imigrația. Mai multe surse citate de TASS, afirmă că acesta urmează să fie deportat dacă se constată că a încălcat legislația rusă privind cetățenii străini.

Arestarea sa vine după la două zile după ce băiatul a postat pe TikTok o parodie la adresa unui videoclip popular cu un soldat rus zăcând într-un șanț care aruncă apoi două grenade lansate de o dronă ucraineană.

Potrivit ziarului Moskovski Komsomoleţ, militarul a supraviețuit incidentului. Nekoglay a repetat acțiunile militarului rus cu un remix al cunoscutei melodii „Rasputin” pe fundal.

„Nekoglay”, acuzat de discreditarea armatei ruse

După publicarea parodiei, șefa organizației rusești Safe Internet League, Yekaterina Mizulina, l-a acuzat pe tânăr de discreditarea armatei ruse și anunțat că va depune o plângere împotriva sa la Parchetul General de la Moscova și la Ministerul Afacerilor Interne.

Managerul lui Nekoglay a spus că bloggerul nu a vrut să jignească sau să umilească militarii cu parodia sa.

Nekoglai a devenit faimos datorită stream-urilor pe care le-a făcut pe Twitch, canalul său de TikTok având 9,5 milioane de urmăritori.

Exit mobile version