• Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind sancțiuni economice de retorsiune ca răspuns la „acțiunile neprietenoase ale unor state străine și organizații internaționale.
  • Potrivit decretului, Rusia va interzice exportul de produse și materii prime către persoanele și entitățile pe care le-a sancționat.
  • Anunțul survine în contextul în care se așteaptă ca Europa să propună în această săptămână un al șaselea pachet de sancțiuni

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind sancțiuni economice de retorsiune ca răspuns la „acțiunile neprietenoase ale unor state străine și organizații internaționale”, a anunțat marți Kremlinul, potrivit Reuters.

Documentul nu oferă detalii cu privire la persoanele sau entitățile care ar putea fi afectate de aceste măsuri.

Potrivit decretului, Rusia va interzice exportul de produse și materii prime către persoanele și entitățile pe care le-a sancționat.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Decretul interzice, de asemenea, tranzacțiile cu persoane și companii străine afectate de sancțiunile de represalii ale Rusiei și permite contrapartidelor rusești să nu-și îndeplinească obligațiile față de acestea.

Conform decretului, guvernul rus are la dispoziție zece zile pentru a întocmi liste cu persoanele și companiile străine care urmează să fie sancționate, precum și pentru a defini „criterii suplimentare” pentru o serie de tranzacții care ar putea face obiectul unor restricții.

Anunțul survine în contextul în care se așteaptă ca Europa să propună în această săptămână un al șaselea pachet de sancțiuni, inclusiv un posibil embargou la cumpărarea de petrol rusesc.