• Vladimir Putin a vorbit despre ceea ce el susține că este o răzvrătire a lui Evgheni Prigojin.
  • „Este o încercare de a ne submina din interior. Aceasta este trădare”, susține Vladimir Putin.
  • Putin subliniază că au fost date toate „ordinele necesare” pentru a face față crizei, angajându-se să apere Rusia.

Cele mai importante declarații ale lui Putin:

  • Fac apel la cetățenii Rusiei, la personalul forțelor armate. Mă adresez, de asemenea, celor care au fost ademeniți în această aventură criminală.
  • Noi luptăm pentru viețile și securitatea poporului nostru, pentru suveranitatea și independența noastră.
  • Acțiunile care divizează unitatea noastră sunt o trădare față de poporul nostru.
  • Ne vom proteja atât poporul nostru, cât și statalitatea noastră împotriva tuturor amenințărilor. Inclusiv trădarea internă.
  • Ambițiile excesive și interesele personale au dus la trădare. Trădarea țării lor, a poporului lor și a cauzei pentru care luptătorii și comandanții de la Wagner luptau și mureau alături de celelalte unități ale noastre.
  • Toți cei care au pășit în mod deliberat pe calea trădării, care au pregătit o insurecție armată vor suferi o pedeapsă inevitabilă, vor răspunde atât în fața legii, cât și în fața poporului nostru.
  • Cei care au organizat și pregătit revolta militară, care au ridicat armele împotriva camarazilor lor de arme, au trădat Rusia.
  • Cred că vom salva și apăra ceea ce ne este drag și sfânt, iar împreună cu Patria noastră vom depăși orice încercare.

Vladimir Putin a început să vorbească despre ceea ce el susține că este o răzvrătire a lui Evgheni Prigojin. „Aceasta este o aventură criminală. Este echivalentă cu o revoltă armată. Rusia se va apăra”, spune președintele rus. „Luptăm pentru viața și securitatea cetățenilor noștri și pentru integritatea noastră teritorială”.

Putin spune că viitorul Rusiei este în joc. Fără a-l menționa în mod clar pe șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, Putin spune că „ambițiile” înalte ale unora au dus la „înaltă trădare”.

„Fac apel la cetățenii Rusiei, la personalul forțelor armate, al forțelor de ordine și al serviciilor speciale, la soldații și comandanții care luptă acum pe pozițiile lor de luptă, respingând atacurile inamicului și făcând acest lucru în mod eroic. Mă adresez, de asemenea, celor care au fost ademeniți în această aventură criminală și împinși pe calea celei mai grave crime, răzvrătirea armată, prin înșelăciune sau amenințări. Rusia duce astăzi o luptă grea pentru viitorul său, respingând agresiunea neonaziștilor și a stăpânilor lor. Practic, întreaga mașinărie militară, economică și informațională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră”, spune Vladimir Putin.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE

„Orice tulburare internă este o amenințare mortală la adresa statalității noastre ca națiune; este o lovitură dată Rusiei pentru poporul nostru și pentru acțiunile noastre de protejare a patriei noastre. O astfel de amenințare se va confrunta cu un răspuns sever. Avem nevoie de unitate, consolidare și responsabilitate”, continuă președintele rus, Vladimir Putin.

El continuă: „Este o încercare de a ne submina din interior. Aceasta este trădare. Noi luptăm împotriva anarhiei și capitulării. Această revoltă internă este o lovitură mortală pentru noi”.

„Fac totul pentru a respinge acest atac”, spune el, descriindu-l ca pe o lovitură de cuțit în spate. „Cei care s-au răzvrătit au trădat Rusia și îi îndemn pe toți cei implicați să înceteze orice fel de participare la un conflict armat.”

Putin subliniază, de asemenea, că au fost date toate „ordinele necesare” pentru a face față crizei, angajându-se să apere Rusia. Președintele rus avertizează asupra „pedepselor inevitabile” pentru cei care divizează societatea rusă și spune că în capitala Moscova și în alte câteva regiuni a fost instituit un regim antiterorist.

Citește și