• Vladimir Putin a transmis, cu ocazia Paștelui, un mesaj extrem de cinic în care vorbește despre compansiune, credința în triumful vieții și bunătate.
  • Între timp, în Ucraina „operațiunea militară specială” continuă și sute de oameni, printre care copii, femei și bătrâni, își pierd viața.
  • Cum era de așteptat, Putin i-a întors favorul Patriarhului Kiril și a lăudat Biserica Ortodoxă Rusă, pe care o felicită pentru „acitivatea sa creativă”.

Vladimir Putin a transmis, cu ocazia Paștelui, un mesaj extrem de cinic în care vorbește despre compansiune, credința în triumful vieții și bunătate. În timp ce în Ucraina mor mii de oameni nevinovați, precum și zeci de mii de soldați, dictatorul de la Kremlin vorbește despre importanța sărbătorilor pascale, despre „credința în triumful vieții, bunătate și dreptate”, conform ria.ru.

De remarcat că mesajul lui Putin a fost transmis prin intermediul serviciului de presă al Kremlinului, care a transmis agențiilor de presă din Rusia următorul mesaj:

Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, toți cetățenii Rusiei care sărbătoresc Învierea lui Hristos, în jurul unor idealuri și valori morale înalte, trezește în oameni cele mai strălucitoare sentimente, credința în triumful vieții, bunătatea și dreptatea”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Totodată, Kremlinul a lăudat activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse din ultima perioadă, pe care o numește „creativă”.  Aceasta ar „viza păstrarea celor mai bogate tradiții istorice, culturale și spirituale ale Rusiei, întărirea instituției familiei și educarea tinerei generații”.

Pentru ca mesajul să fie cinic până la capăt, Putin vorbește despre cea mai „sinceră recunoaștere pe care o merită activitățile sociale, caritabile ale organizațiilor religioase creștine și dorința lor de a oferi asistență eficientă celor care au nevoie de îngrijire și sprijin în momentele dificile”.

Rușii, la fel ca și ucrainenii sărbătoresc Paștele în 24 aprilie. Unii, mângâiați pe cap de mâna de fier a dictatorului care îi „iubește”, alții ascunși în beciuri de teama bombardamentelor.