Vladimir Putin, prima apariţie publică după invazia din Ucraina: „Vom folosi arme nucleare dacă Rusia va fi ameninţată. Nu blufez”

Principalele declaraţii ale lui Putin:

În contradicţie cu discursul furios, ameninţător la adresa imaginatului inamic suprem – Occidentul, preşedintele rus Vladimir Putin este convins că regiunile ruseşti, populate de oameni de mai multe naţionalităţi, ar trebui să acorde mai multă atenţie problemelor legate de pacea civilă, conform declaraţiilor sale de marţi seara.

„Republicile voastre, în care locuiesc în mod tradiţional oameni de diferite naţionalităţi şi religii, ar trebui să accepte chestiunile legate de pacea civilă, stabilitate”, a declarat el participanţilor la o ceremonie care a marcat cea de-a 100-a aniversare a Republicii Adygea, a Republicii Kabardino-Balkaria şi a Republicii Karachay-Cherkessia. „Este foarte important în general, şi deosebit de important pentru teritoriile complicate, precum ale dumneavoastră”.

„Este important ca autorităţile regionale, forţele politice, uniunile religioase şi organizaţiile publice din republici să aibă o poziţie fermă şi principială şi să se angajeze într-un efort uriaş pentru a dezvolta tradiţii de bună vecinătate şi prietenie între oameni de diferite naţionalităţi”, a adăugat Putin

Reacţiile la discursul virulent al lui Putin

Mobilizarea este un semn de slăbiciune, spune ambasadorul american în Ucraina. La rândul său, un ministru britanic crede că declaraţia lui Putin este o „escaladare îngrijorătoare” a războiului.

Între timp, după discursul lui Putin, Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării spune că 300.000 de rezervişti vor fi recrutaţi în Rusia. „Rusia are o resursă uriaşă de mobilizare, aproape 25 de milioane de oameni, puţin mai mult de 1% sunt supuşi mobilizării parţiale”.

Exit mobile version