• Președintele Zelenski declară ferm că va rămâne la Kiev atâta timp cât va fi necesar pentru a câștiga războiul.
  • Volodimir Zelenski acuză Rusia că a încălcat acordurile privind coridoarele umanitare.
  • Acesta spune că trupele rusești au minat ruta convenită pentru livrarea ajutoarelor.

În urmă cu câteva zile, presa din Rusia anunța că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar fi fugit din propria țară în Polonia. Acum, acesta a clarificat situația printr-un video realizat chiar din biroul prezidențial.

„Sunt aici. Sunt în locul meu. Nimeni nu a alergat nicăieri. Deci lucrăm, ne place să facem jogging, dar acum nu este momentul pentru exerciții cardio”, a transmis Volodimir Zelenski.

Într-un alt clip, președintele Zelenski declară ferm că va rămâne la Kiev atâta timp cât va fi necesar pentru a câștiga ceea ce el numește un „război patriotic”.

„Eu stau aici, în Kiev, pe strada Bankova. Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni. (Voi rămâne aici) atâta timp cât va fi necesar pentru a învinge în războiul nostru patriotic”, a spus președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei acuză Rusia că a încălcat acordurile privind coridoarele umanitare. Spune că trupele rusești au minat ruta convenită pentru livrarea ajutoarelor.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„A existat un acord privind coridoarele umanitare. A funcționat acesta? Tancurile rusești, grănicerii ruși, minele rusești au funcționat în locul acestuia. Au minat chiar și drumul convenit pentru livrarea de alimente și medicamente pentru oameni”, a adăugat Zelenski.

Zelenski a mai spus că Ucraina va continua discuțiile cu Rusia pentru a readuce pacea.

Zelenki i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin în urmă cu câteva zile. „Pleacă de pe pământul nostru! Dacă nu vrei să pleci acum, stai cu mine la masa negocierilor, sunt liber! Doar nu la 30 de metri, ca în cazul [președintele francez Emmanuel] Macron, [cancelarul german Olaf] Scholz. Sunt vecin. Nu mușc. Sunt un om normal, stai cu mine, vorbește, de ce ți-e frică?”, a fost mesajul transmis de către Zelenski.