• Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul Alianţei Nord-Atlantice, programat joi la Bruxelles.
  • NATO a respins de mai multe ori cererile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană.
  • Volodimir Zelenski a admis că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul Alianţei Nord-Atlantice, programat joi la Bruxelles, anunţă un oficial din cadrul NATO, citat de cotidianul Le Monde.

Aceasta va fi o oportunitate pentru liderii statelor din cadrul NATO să îl asculte pe preşedintele Zelenski vorbind direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii militare a Rusiei„, a declarat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Serghii Nikiforov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Kiev, a confirmat pentru agenţia Interfax-Ukraine că preşedintele Volodimir Zelenski va participa „în mod activ” la summitul NATO, parţial sau total, prin videoconferinţă. Zelenski va cere asistenţă din partea NATO pentru oprirea invaziei militare ruse.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

„Acest lucru poate fi făcut în mai multe moduri. Prin impunerea de interdicţii de acces în spaţiul aerian ucrainean, prin oferirea unor mijloace puternice de apărare aeriană sau aviaţie”, a explicat oficialul ucrainean, precizând că nu crede că la summit vor fi discutate noi formule de garantare a securităţii Ucrainei.

NATO a respins de mai multe ori cererile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană, argumentând că ar apărea riscuri privind o confruntare militară directă cu Rusia. Săptămâna trecută, Volodimir Zelenski a admis că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei.