• YouTube a suspendat sâmbătă generarea de venituri pe serviciul video pentru mai multe canale ruseşti, inclusiv postul media Rusia Today (RT), finanţat de stat.
  • YouTube a precizat într-un comunicat că „suspendă capacitatea mai multor canale de a monetiza pe YouTube, inclusiv mai multe canale ruseşti afiliate la sancţiunile recente„.

Google blochează RT și alte canale rusești de la câștigarea de dolari din publicitate. Google, compania Alphabet Inc. (GOOGL.O), a interzis sâmbătă ca RT, canalul media rusesc de stat, precum și alte canale să primească bani pentru reclame pe site-urile, aplicațiile și videoclipurile de pe YouTube, similar cu o măsură luată de Facebook după invazia din Ucraina, conform Reuters.

YouTube a suspendat sâmbătă generarea de venituri pe serviciul video pentru mai multe canale ruseşti, inclusiv postul media Rusia Today (RT), finanţat de stat, urmând o măsură similară luată de Meta, care deţine Facebook, în urma invaziei din Ucraina, anunţă Reuters.

Invocând „circumstanţe extraordinare”, serviciul video a precizat într-un comunicat că „suspendă capacitatea mai multor canale de a monetiza pe YouTube, inclusiv mai multe canale ruseşti afiliate la sancţiunile recente”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

De asemenea, videoclipurile de la canalele afectate vor apărea mai rar în recomandări, a declarat purtătorul de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo. El a adăugat că RT şi alte câteva canale nu vor mai fi accesibile în Ucraina din cauza „unei solicitări a guvernului”.

De ani de zile, legislatorii şi unii utilizatori au cerut serviciului video, care este deţinut de Google, să blocheze canalele care au legături cu guvernul rus de la instrumentele pentru a face bani, din cauza îngrijorării că acestea răspândesc dezinformări şi nu ar trebui să profite de pe urma acestora.

Meta a interzis, vineri, presei de stat ruse să ruleze reclame sau să genereze venituri din reclame pe serviciile sale oriunde în lume.