• Sâmbătă dimineața, președintele Zelenski a vizitat orașul Mykolaiv. De acolo, șeful statului ucrainen s-a deplasat în regiunea Odesa, a anunțat biroul său de presă.
  • De când a început războiul, Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina, dar a făcut vizite în zonele apropiate de linia frontului.
  • Într-un spital din Mykolaiv, președintele ucrainean a acordat distincții pentru curaj primarului Oleksandr Senkevych și guvernatorului Vitaliy Kim.

Președintele Volodimir Zelenski a efectuat o nouă vizită la trupele de pe frontul ucrainean, lăudând soldații pentru curajul de care dau dovadă și promite că țara va învinge.

Sâmbătă dimineața, președintele Zelenski a vizitat orașul Mykolaiv. De acolo, șeful statului ucrainen s-a deplasat în regiunea Odesa, a anunțat biroul său de presă.

„Bărbații și femeile noastre curajoase. Fiecare dintre ei muncește fără încetare”, a spus Zelenski. „Vom rezista cu siguranță! Vom învinge cu siguranță!”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

De când a început războiul, Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina, dar a făcut vizite în zonele apropiate de linia frontului, în special, în timpul luptelor grele.

De asemenea, Zelenski a primit în mod constant lideri occidentali în capitala Kiev.

Într-un spital din Mykolaiv, președintele ucrainean a acordat distincții pentru curaj primarului Oleksandr Senkevych și șefului administrației militare regionale Vitaliy Kim, pentru activitatea lor în timpul celor patru luni de invazie a Rusiei, a mai precizat biroul său, citat de Reuters.

„Regiunea Mykolaiv este un un punct important pentru eliberarea regiunii Herson, care este un obiectiv pentru fiecare dintre noi”, a declarat șeful de stat major Andriy Yermak.

Anterior, biroul președintelui a declarat că Zelenski a vizitat poziții ale Gărzii Naționale din regiunea Odesa, unde a mulțumit trupelor pentru serviciul lor, spunând: „Atât timp cât trăiți, există un zid ucrainean puternic care ne protejează țara”.