• Președintele Ucrainei a anunțat, duminică seara, că a discutat cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.
  • La rândul său, premierul Ucrainei a afirmat că va participa, la Washington, la reuniunile FMI şi Băncii Mondiale, în cadrul acţiunilor de a obţine asistenţă financiară urgentă şi fonduri pentru reconstrucţie.
  • Directorul FMI a afirmat, în urmă cu câteva zile, că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt „catastrofale”, iar scăderea economică a Rusiei este „severă”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, duminică seară, că a discutat cu directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi despre pregătirile pentru reconstrucţia post-război”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Deocamdată, am elaborat planuri şi am analizat perspectivele. Sunt sigur că, în continuare, vor apărea rezultate de pe urma cooperării între FMI şi Ucraina”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

La rândul său, premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a afirmat că va participa, la Washington, la reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul acţiunilor de a obţine asistenţă financiară urgentă şi fonduri pentru reconstrucţie.

Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional, a afirmat, în urmă cu câteva zile, că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt „catastrofale”, iar scăderea economică a Rusiei este „severă”.

De asemenea, Kristalina Georgieva a avertizat că actualul conflict militar a agravat inflaţia şi perturbă perspectivele de relansare economică post-pandemie la nivel mondial.