• Volodimir Zelenski, a pledat joi, în cadrul unei conferinţe la Paris, printre marile firme de tehnologie, apărând ca o hologramă şi făcând referire la „Războiul Stelelor”.
  • Acesta a declarat în faţa unei mulţimi de sute de persoane la târgul VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o şansă unică de a reconstrui ţara ca o democraţie complet digitală.
  • Ucraina a fost lăudată pentru utilizarea tehnologiei în timpul războiului cu Rusia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi, în cadrul unei conferinţe la Paris, printre marile firme de tehnologie, apărând ca o hologramă şi făcând referire la „Războiul Stelelor”, în încercarea de a obţine ajutor în lupta ţării sale împotriva Rusiei.

Zelenski a declarat în faţa unei mulţimi de sute de persoane la târgul VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o şansă unică de a reconstrui ţara ca o democraţie complet digitală, relatează The Guardian.

Este neobişnuit ca preşedinţii sau şefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect din Războiul Stelelor pe care îl punem în practică”, a spus el.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Vom învinge şi imperiul”, a spus el, comparând forţele ruse cu băieţii răi din franciza „Războiul Stelelor”. Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferinţă în Elveţia, în următoarele săptămâni.

Nicio altă ţară din lume nu vă va oferi o astfel de şansă de a folosi cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, a spus el, adăugând: „Este un experiment şi o revoluţie digitală, precum şi modernizarea sistemului actual, toate în acelaşi timp.”

Ucraina a fost lăudată pentru utilizarea tehnologiei în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunităţile cripto pentru a strânge fonduri şi chiar apelând cu succes la Elon Musk pentru a furniza infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.