• Zelenski a acuzat Rusia de „genocid” în Ucraina, pe care l-a organizat pentru a nimici „întreaga națiune”.
  • Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite, sâmbătă, pe o stradă din Bucha, iar un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.
  • Ministerul rus al apărării a negat afirmațiile Ucrainei potrivit cărora sute de civili au fost uciși de soldații ruși la Bucha.

Președintele ucrainean, Volodomir Zelenski, acuză Rusia că a comis un „genocid” în Ucraina pentru a nimici „întreaga națiune”.

„Da, acesta este un genocid. Eliminarea întregii națiuni și a întregului popor. Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de o sută de naționalități. Aceasta este distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități”, a declarat el într-un interviu acordat postului american CBC.

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, a adăugat Volodomir Zelenski.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite, sâmbătă, pe o stradă din Bucha, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între optsprezece și șaizeci de ani.

CNN menționa, citând oficiali și martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape trei sute de civili uciși de trupele rusești în Bucha.

Ministerul rus al apărării a negat afirmațiile Ucrainei potrivit cărora sute de civili au fost uciși de soldații ruși la Bucha.

Ministerul rus al apărării a declarat că numeroasele fotografii și videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare”, susținând că toate unitățile sale au părăsit orașul miercuri.