• Zelenski susține că este prea devreme pentru a spune că se schimbă ceva în război.
  • El spune că rezultatul războiului depinde de aprovizionarea cu arme.
  • Contraatacul din nord-est ar trebui să stimuleze sprijinul, spune el.

Președintele VolodimirZelenski a acuzat vineri Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei și a declarat că este prea devreme pentru a spune că valul războiului s-a schimbat, în ciuda câștigurilor teritoriale rapide realizate de forțele sale în această lună.

Liderul ucrainean a mai declarat pentru Reuters într-un interviu că rezultatul războiului cu Rusia, aflat acum în a șaptea lună, depinde de livrarea rapidă de arme străine către țara sa. el a comparat situația din zonele recent eliberate din nord-est cu telenovela sângeroasă de după Bucea, un oraș din apropierea Kievului, unde a acuzat forțele ruse de comiterea a numeroase crime de război în prima fază a războiului. Moscova a negat acuzațiile.

Începând de astăzi, există 450 de morți, îngropați (în regiunea nord-estică Harkov). Dar mai sunt și altele, înmormântări separate ale multor persoane. Oameni torturați. Familii întregi în anumite teritorii, a declarat Zelenski. Întrebat dacă există dovezi de crime de război, el a spus: Toate acestea sunt acolo… Există unele dovezi și se fac evaluări, ucrainene și internaționale, iar acest lucru este foarte important pentru noi, pentru ca lumea să recunoască acest lucru.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Kremlinul nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la noile acuzații ale lui Zelenski.

Rusia neagă în mod regulat că ar fi vizat civili în timpul a ceea ce numește operațiunea sa militară specială în Ucraina și a declarat în trecut că acuzațiile de încălcare a drepturilor omului sunt o campanie de defăimare. Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synhubov, a declarat vineri reporterilor la unul dintre locurile de înmormântare din orașul Izium că unele cadavre exhumate acolo au fost găsite cu mâinile legate la spate. citiți mai mult

Moscova nu a făcut niciun comentariu cu privire la locul de înmormântare în masă din Izium, care a fost o fortăreață a frontului rusesc înainte ca contraofensiva Ucrainei să forțeze forțele sale să fugă.