• Președintele ucrainean și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul primit de țara sa.
  • Zelenski a mai spus că zeci de mii de clădiri deteriorate vor avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru reconstrucție.
  • El a discutat virtual cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale de la Washington.

Președintele Ucrainei s-a adresat joi, într-o reuniune comună a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale. Zelenski și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul primit de țara sa. În timpul ședinței, Zelenski a subliniat „următorii pași” pentru Ucraina pe fondul războiului cu Rusia.

„În primul rând, avem nevoie de sprijin imediat pentru Ucraina, astfel încât președintele Rusiei să știe că războiul nu îi va permite să-și pună în aplicare niciunul dintre obiectivele lui agresive. Sunt sigur că detaliile despre un astfel de sprijin financiar vor fi prezentate de Prim-ministrul nostru și Ministrul Finanțelor, prezenți la această întâlnire. Trebuie să facem totul pentru ca ucrainenii să aibă tot ce le trebuie pentru supraviețuire și viață, chiar și în ciuda războiului”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Zelenski a mai spus că zeci de mii de clădiri deteriorate vor avea nevoie de sute de miliarde
de dolari pentru reconstrucție. Acesta a discutat virtual cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale de la Washington.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

„Nevoile Ucrainei sunt imense și în evoluție. Suntem astăzi aici ca parte a evaluării noastre continue a acestor nevoi, recunoscând că situația de pe teren se schimbă din oră în oră. Suntem onorați să ni se alăture Excelența Sa președintele Volodimir Zelenski în direct din Ucraina. Președintele Zelenski a demonstrat o conducere puternică pe tot parcursul războiului”, a precizat președintele Băncii Mondiale, David Malpass.