• Într-un discurs al său de vineri noapte, președintele Zelenski a transmis nevoia imediată a unor noi discuții cu Rusia.
  • Războiul dintre Ucraina și Rusia intră deja în a patra săptămână.
  • Ucraina și Rusia au avut, până acum, mai multe runde de discuții. Cu toate acestea, ele nu au ajuns încă la un acord privind încetarea focului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Moscovei să se angajeze în noi discuții pentru pace „fără întârziere”. Acesta a dat de înțeles că e de acord chiar să se întâlnească cu Vladimir Putin. Războiul dintre Ucraina și Rusia intră deja în a patra săptămână.

În discursul său video zilnic, de vineri noaptea, Zelenski a spus: „Aceasta este singura șansă pentru Rusia să reducă pagubele provocate de propriile greșeli”.

Este timpul să ne întâlnim, este timpul să discutăm, este timpul să restabilim integritatea teritorială și dreptatea pentru Ucraina. În caz contrar, pierderile Rusiei vor fi de așa natură încât veți avea nevoie de mai multe generații pentru a vă recupera”, a mai spus Zelenski.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Ucraina și Rusia au avut, până acum, mai multe runde de discuții. Cu toate acestea, ele nu au ajuns încă la un acord privind încetarea focului, în vreme ce conflictul intră în a patra săptămână.