• Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut marți seara țărilor occidentale să impună mai multe sancțiuni Rusiei, după ce au apărut dovezi și mai îngrozitoare ale masacrelor asupra civililor în zonele pe care forțele ruse le-au părăsit recent.
  • Chiar dacă războiul s-ar încheia, Rusia nu trebuie să aibă voie să revină la un comerț normal, spune Zelenski.
  • Între timp, The Economist a publicat o hartă a lumii cu poziția guvernului fiecărei țări în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut marți seara țărilor occidentale să impună mai multe sancțiuni Rusiei, după ce au apărut dovezi și mai îngrozitoare ale masacrelor asupra civililor în zonele pe care forțele ruse le-au părăsit recent.

Chiar dacă războiul s-ar încheia, Rusia nu trebuie să aibă voie să revină la un comerț normal, spune Zelenski. El se referă la Kiev drept „capitala democrației globale și capitala luptei pentru libertate pentru noi toți în Europa“.

Între timp, The Economist a publicat o hartă a lumii cu poziția guvernului fiecărei țări în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Rusia a fost susținut de Venezuela, Cuba, Nicaragua, Eritreea, Belarus, Siria, Myanmar și Coreea de Nord.

De cealaltă parte, Ucraina a fost susținută de aproape toate țările europene, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite, Canada și Columbia.