• Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut marți seara țărilor occidentale să impună mai multe sancțiuni Rusiei, după ce au apărut dovezi și mai îngrozitoare ale masacrelor asupra civililor în zonele pe care forțele ruse le-au părăsit recent.
  • Chiar dacă războiul s-ar încheia, Rusia nu trebuie să aibă voie să revină la un comerț normal, spune Zelenski.
  • Între timp, The Economist a publicat o hartă a lumii cu poziția guvernului fiecărei țări în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut marți seara țărilor occidentale să impună mai multe sancțiuni Rusiei, după ce au apărut dovezi și mai îngrozitoare ale masacrelor asupra civililor în zonele pe care forțele ruse le-au părăsit recent.

Chiar dacă războiul s-ar încheia, Rusia nu trebuie să aibă voie să revină la un comerț normal, spune Zelenski. El se referă la Kiev drept „capitala democrației globale și capitala luptei pentru libertate pentru noi toți în Europa“.

Între timp, The Economist a publicat o hartă a lumii cu poziția guvernului fiecărei țări în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Rusia a fost susținut de Venezuela, Cuba, Nicaragua, Eritreea, Belarus, Siria, Myanmar și Coreea de Nord.

De cealaltă parte, Ucraina a fost susținută de aproape toate țările europene, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite, Canada și Columbia.