• Zelenski susține că pentru a pune capăt războiului, Uniunea Europeană trebuie să crească presiunea asupra Rusiei.
  • În cadrul mesajului său din parlamentul Slovaciei, președintele ucrainean a menționat că UE trebuie să își întărească cooperarea pentru a avea rezultate mai eficiente, care să aducă pacea în Ucraina.
  • Războiul din Ucraina nu este un război contra naziștilor și a denazificării, ci este împotriva civililor, care au căzut victime ale atrocităților armatei lui Putin, a declarat Zelenski.

Rusia a început războiul împotriva întregii Europe, nu doar a Ucrainei. Volodimir Zelenski susține că pentru a pune capăt războiului, Uniunea Europeană trebuie să crească presiunea asupra Rusiei.

În cadrul mesajului său din parlamentul Slovaciei, președintele ucrainean a menționat că Uniunea Europeană trebuie să își întărească cooperarea pentru a avea rezultate mai eficiente, care să aducă pacea în Ucraina.

„Acest război este purtat de Rusia împotriva fiecărei tări care vrea să trăiască în libertate și independență și care vrea să își aleagă singură viitorul. Să aleagă în ce alianță să fie, cu cine să se împrietenească și cum să vândă. Acest război este împotriva întregului proiect de reuniune bazat pe interesele comune de pe continentul nostru. Care sunt aceste interese? Respectul pentru viață, respectarea drepturile omului, integritatea granițelor și libertatea.”, a declarat Zelenski.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Războiul din Ucraina nu este un război contra naziștilor și a denazificării, ci este împotriva civililor, care au căzut victime ale atrocităților armatei lui Putin, a afirmat Zelenski.

„Au fost distruse scoli, mașini, spitale, în teritoriul în care au intrat ocupanți. Toate acestea demonstrează că suntem în la intersecția a două idei, o idee democratic-europeană, în care viața fiecărui om are importanță și ideea tiraniei unde are importanță persoana care se află la putere. Trebuie să oprim asta, împreuna cu toată Europa, pentru că dacă nu oprim armata rusă, aceasta va continua să facă ce a făcut în Bucea și în Borodianka.”, a mai adăugat președintele Ucrainei.