• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe ambasadorul Kievului în Germania, precum și pe alți câțiva emisari străini de rang înalt.
  • Într-un decret care nu a oferit niciun motiv pentru această măsură, el a anunțat demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia și Ungaria.
  • Cele două capitale sunt, în prezent, în dezacord în legătură cu o turbină de fabricație germană care face obiectul unor lucrări de întreținere în Canada.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe ambasadorul Kievului în Germania, precum și pe alți câțiva emisari străini de rang înalt, potrivit site-ului prezidențial, citat de Reuters.

Într-un decret care nu a oferit niciun motiv pentru această măsură, el a anunțat demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia și Ungaria.

Nu a fost imediat clar dacă trimișii vor primi noi posturi.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Zelenski și-a îndemnat diplomații să obțină sprijin internațional și ajutor militar pentru Ucraina în timp ce aceasta încearcă să respingă invazia Rusiei din 24 februarie.

Relațiile Kievului cu Germania, care depind în mare măsură de aprovizionarea cu energie rusească și care este, de asemenea, cea mai mare economie a Europei, au fost o chestiune deosebit de sensibilă.

Cele două capitale sunt, în prezent, în dezacord în legătură cu o turbină de fabricație germană care face obiectul unor lucrări de întreținere în Canada. Germania vrea ca Ottawa să returneze turbina gigantului rus Gazprom pentru ca acesta să pompeze gaz în Europa.

Kievul a îndemnat Canada să păstreze turbina, spunând că expedierea acesteia către Rusia ar fi o încălcare a sancțiunilor impuse Moscovei.