• Volodimir Zelenski a fost prezent la o ceremonie la care au fost prezentați cei trei noi ambasadori de la Kiev.
  • Zelenski le-a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de la Catedrala Sfânta Sophia. ,,Astăzi Ucraina este scutul Europei, însă fiecare scut are nevoie și de săbii.
  • Nu a fost singura apariție a lui Zelenski. El a vorbit la Forumul Internațional de Securitate despre situația războiului.

O nouă zi, o nouă provocare pentru Ucraina. Cum luptele grele se dau aproape de graniță, președintele Ucrainei încearcă să ajute altfel.

Volodimir Zelenski a fost prezent la o ceremonie la care au fost prezentați cei trei noi ambasadori de la Kiev. SUA, Moldova și India au noi reprezentanți pentru misiuni diplomatice.

Zelenski le-a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de la Catedrala Sfânta Sophia. ,,Astăzi Ucraina este scutul Europei, însă fiecare scut are nevoie și de săbii. Sper că întreaga lume înțelege acest lucru foarte bine. Avem nevoie de arme să ne apărăm, la fel și voi și statele voastre. Binele trebuie să aibă pumni, însă e mai bine când are HIMARS” , a spus președintele Ucrainei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Nu a fost singura apariție a lui Zelenski. El a vorbit la Forumul Internațional de Securitate despre situația războiului și spune că țările europene afectate de criza economică și de alimente vor avea de-a face cu proteste.

,,Multe guverne vor trebui să explice protestatarilor de pe străzi din diferite orașe europene de ce tot continentul a fost luat ostatic de un singur stat, Rusia, și de o persoană de la Moscova care a ordonat o blocadă navală a Ucrainei.

,,Aprovizionarea cu arme trebuie să crească. Asta deoarece pe terenul de luptă din Ucraina se decide dacă libertatea Europei va fi valabilă pentru fiecare națiune fără excepții. Iar acum pe terenul de luptă din Ucraina este o situație care s-ar putea dovedi a fi un punct de cotitură în confruntare. Chiar acum, în aceste zile în care Rusia va pierde războiul împotriva Ucrainei, libertatea europenilor va avea de câștigat pentru decenii întregi” a transmis Zelenski.