• Într-un interviu acordat postului italian de televiziune RAI, Zelenski a fost întrebat despre comentariile lui Macron de luni, în care a avertizat că Europa trebuie să evite să îl umilească pe Putin.
  • Macron căuta „în zadar o cale de ieşire pentru Rusia”, a spus Zelenski.
  • Paluatul Elysée a respins acuzaţiile lui Zelenski.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa pentru a-l ajuta pe liderul rus, Vladimir Putin, să salveze aparenţele, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Într-un interviu acordat postului italian de televiziune RAI, Zelenski a fost întrebat despre comentariile lui Macron de luni, în care a avertizat că Europa trebuie să evite să îl umilească pe Putin.

„Vrem ca armata rusă să plece de pe teritoriul nostru – nu suntem pe teritoriul rusesc. Nu îl vom ajuta pe Putin să salveze aparenţele plătind cu teritoriul nostru. Asta ar fi nedrept”, a spus Volodimir Zelenski adăugând că Ucraina nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeii de către Rusia.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Macron căuta „în zadar o cale de ieşire pentru Rusia”, a spus Zelenski.

Paluatul Elysée a respins acuzaţiile lui Zelenski.

„Preşedintele Republicii nu a discutat niciodată nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski şi nu i-a cerut niciodată preşedintelui Zelenski vreo concesie. El a spus întotdeauna că depinde de ucraineni să decidă termenii negocierilor lor cu ruşii”, a declarat vineri un oficial al palatului Elysée, citat de Politico.