• Rusia amenință că va ajuta Ucraina să se elibereze de regim.
  • Lavrov: Ne pare rău pentru istoria Ucrainei.
  • Zelenski: Ocupanții recunosc că vom câștiga.

Ucraina a intrat în a cincea lună de război. Zelenski nu cedează și îl sfidează pe Putin. Îi transmite că va continua să îi provoace cât de multe pierderi posibile.

„Se va întâmpla. Acesta este un semn de credință în Ucraina, nu doar propria noastră credință. Până și ocupanții recunosc că vom câștiga. O auzim în conversațiile lor, tot timpul, în ceea ce le spun celor dragi atunci când îi contactează. Prin urmare, nu încetinim și, ca în fiecare zi, timp de cinci luni, facem totul pentru a produce cele mai mari pierderi posibile inamicului și pentru a aduna cât mai mult sprijin pentru Ucraina.”

De partea cealaltă, Rusia, prin vocea lui Serghei Lavrov, spune că Ucraina crează impedimente în reluarea negocierilor.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pentru prima dată de la începutul războiului, Lavrov confirmă că Moscova vrea să schimbe regimul de la Kiev, după ce negase vehement acest lucru.

„Nu avem prejudecăți cu privire la reluarea negocierilor pe o gamă mai largă de probleme, dar problema nu depinde de noi. Autoritățile ucrainene, de la președinte, până la nenumărații săi consilieri, spun constant că nu vor fi negocieri până când Ucraina nu va învinge Rusia pe câmpul de luptă.”

Vom ajuta poporul să se elibereze de regim, ne pare rău pentru istoria Ucrainei care se prăbușește în fața ochilor noștri, o spune .Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse.