• Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Rusia este responsabilă pentru întreruperile radicale de electricitate din estul Ucrainei.
  • ,,O pană de curent totală în regiunile Harkov și Donețk, una parțială în regiunile Zaporojia, Dnipropetrovsk și Sumy„.
  • Zelenski dă vina pe ,,teroriștii ruși„.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Rusia este responsabilă pentru întreruperile radicale de electricitate din estul Ucrainei, acuzând Moscova că a intenţionat să lovească în mod deliberat infrastructura civilă.

,,O pană de curent totală în regiunile Harkov şi Doneţk, una parţială în regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk şi Sumy„, a declarat Zelenski pe Twitter, dând vina pe ,,teroriştii ruşi„.

,,Nu există instalaţii militare” , a adăugat el. ,,Scopul este de a împiedica oamenii la acces la lumină şi căldură„.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

În urma unei lovituri asupra unei instalaţii de infrastructură din Harkov, ,,curentul a fost întrerupt în multe zone ale oraşului. Din acelaşi motiv, nu există apă în aceleaşi zone – pompele nu funcţionează” , a declarat primarul Ihor Terekhov prin intermediul Telegram.

Primarul din Harkov a continuat să descrie acţiunea ca fiind ,,o răzbunare josnică şi cinică a agresorului rus pentru succesele armatei noastre pe front, în special în regiunea Harkov„.

,,Unele oraşe şi comunităţi au rămas fără energie electrică. Ruşii au lovit infrastructura energetică. Ei nu se pot împăca cu înfrângerile de pe câmpul de luptă” , a scris guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram.

,,Ne vom descurca. Toate serviciile sunt în funcţiune. Vom restabili totul cât mai repede posibil” , a adăugat oficialul.