• Volodimir Zelenski spune că militarii ruși se folosesc de centrala Zaporojie.
  • Zelenski acuză că rușii bombardează orașe folosind centrala pentru acoperire.
  • Guvernatorul ucrainean al regiunii spune că, momentan, nu există un pericol nuclear.

Volodimir Zelenski a lansat un nou atac dur la adresa armatei lui Putin în ultimul său discurs. Președintele Ucrainei spune că militarii ruși folosesc intenționat centrala nucleară Zaporojie atât pentru a obține avantaje în râzboi, cât și pentru a crea aparența că ucrainenii ar fi vinovați în cazul unui accident nuclear.

„Ocupanții încearcă să intimideze oamenii într-un mod foarte cinic, folosindu-se de centrala nuclează Zoporojie. Ei chiar se acoperă cu ajutorul centralei pentru a trage în orașele Nikopol și Manganets. Ei provoacă încontinuu cu lovituri pe teritoriul pe care se află centrala nucleară și încearcă să direcționeze forțe adiționale în această direcție pentru a șantaja statul nostru și întreaga lume.”

„Absolut toți oficialii acestui stat terorist, precum și cei care îi ajută în această operațiune de șantaj cu ajutorul unei centrale nucleare, trebuie să răspundă în fața curților internaționale. Și asta cu siguranță se va întâmplă. Și fiecare militar rus care fie trage către centrală sau trage folosindu-se de acoperirea oferită de centrală trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru agenții noștri, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Între timp guvernatorul regiunii, Oleksandr Starukh, atrage atenția că pericolul este iminent. Chiar dacă până acum nu s-a ajuns la un dezastru.

„În acest moment, situația continuă să fie tensionată. Slavă Domnului că nu au bombardat obiecte care reprezintă un pericol nuclear și că radiațiile din zonă sunt în parametrii normali. Dar, în același timp, mai devreme sau mai târziu, faptul că trupele lor se află acolo și la fel artileria lor poate să ducă la consecințe ireparabile.”