• Volodimir Zelenski a numit luni retragerea Rusiei din Herson ca fiind „începutul sfârşitului războiului” , în timp ce a lăudat soldaţii şi a făcut selfie-uri cu ei în oraşul recent eliberat din sudul ţării.
  • Recucerirea Hersonului după o ofensivă zdrobitoare care a forţat Rusia să-şi retragă forţele din oraş a fost unul dintre cele mai mari succese ale Ucrainei.
  • Zelenski s-a plimbat luni pe străzile oraşului, la doar câteva ore după ce a avertizat, în discursul său video, asupra capcanelor şi minelor lăsate în oraş de ruşi înainte de retragerea lor.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a numit luni retragerea Rusiei din Herson ca fiind începutul sfârşitului războiului” , în timp ce a lăudat soldaţii şi a făcut selfie-uri cu ei în oraşul recent eliberat din sudul ţării.

Recucerirea Hersonului după o ofensivă zdrobitoare care a forţat Rusia să-şi retragă forţele din oraş a fost unul dintre cele mai mari succese ale Ucrainei în războiul care durează deja de nouă luni şi o lovitură dură pentru Kremlin.

Zelenski s-a plimbat luni pe străzile oraşului, la doar câteva ore după ce a avertizat, în discursul său video, asupra capcanelor şi minelor lăsate în oraş de ruşi înainte de retragerea lor.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

În Herson, el a oferit medalii soldaţilor ucrainieni într-o piaţă centrală şi a făcut poze cu aceştia.

De asemenea, imaginile video îl arată cum salută locuitorii care îi fac cu mâna de la fereastre şi strigă Glorie Ucrainei!” . Răspunsul Glorie eroilor!” a venit înapoi din partea grupului lui Zelenski, format din soldaţi şi nu numai.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat luni să comenteze vizita lui Zelenski la Kherson, spunând doar că ştiţi că este teritoriul Federaţiei Ruse  .