Zelenski transmite informaţii de pe front: ,,Situaţia din Donbas este extrem de dificilă”

FOTO: Hepta
  • Zelenski a declarat că ,,situaţia din Donbas este extrem de dificilă„, în condiţiile în care armata rusă a intensificat în ultimele zile atacurile asupra Slovyansk şi Severodonetsk.
  • ,,Nicio lovitură rusă; nici cu rachete în regiunea Rivne, nici cu artileria în regiunea Harkov sau Sumy, nici cu toate armele posibile în Donbas, nu va da Rusiei vreun rezultat„, a adăugat Zelenski.
  • Forţele ruse folosesc avioane, artilerie, tancuri și rachete pentru a ataca structuri civile şi zone rezidenţiale, au precizat ucrainenii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în discursul său nocturn, că ,,situaţia din Donbas este extrem de dificilă„, în condiţiile în care armata rusă a intensificat în ultimele zile atacurile asupra oraşelor Slovyansk şi Severodonetsk.

,,Forţele armate ale Ucrainei descurajează această ofensivă. Fiecare zi pe care apărătorii noştri o sustrag acestor planuri ofensive ale Rusiei, perturbându-le, este o contribuţie concretă la apropierea zilei dorită. Ziua dorită pe care o aşteptăm cu toţii cu nerăbdare şi pentru care luptăm: Ziua Victoriei„, a declarat Zelensky.

,,Nicio lovitură rusă; nici cu rachete în regiunea Rivne, nici cu artileria în regiunea Harkov sau Sumy, nici cu toate armele posibile în Donbas, nu va da Rusiei vreun rezultat„, a adăugat Zelenski.

După ce a pus capăt rezistenţei ultimilor luptători ucraineni în oraşul strategic Mariupol din sud-estul ţării, Rusia desfăşoară ceea ce pare a fi o ofensivă majoră în Luhansk, una dintre cele două provincii din Donbas.

Separatiştii susţinuţi de Rusia controlau deja teritoriu în Luhansk şi în provincia învecinată Doneţk înainte de invazia din 24 februarie, dar Moscova vrea să pună mâna pe întreg teritoriul din Donbas.

Forţele ucrainene au declarat sâmbătă că au respins nouă atacuri şi au distrus cinci tancuri şi alte 10 vehicule blindate în ultimele 24 de ore. Ele au precizat că, la ora locală 21.00 , încă mai existau lupte în patru locaţii nespecificate.

Forţele ruse folosesc avioane, artilerie, tancuri, rachete, de-a lungul întregii linii de front pentru a ataca structuri civile şi zone rezidenţiale, au precizat ucrainenii într-o postare pe Facebook. Cel puţin şapte persoane au fost ucise în regiunea Doneţk, au precizat forţele.